no wlasnie nad tym pracuje, bedzie sluzyc do oceniania uzytkownikow, klikasz 'pomógł mi' i pod nickiem pojawia sie liczba takich punktow... dobry system dzialajacy na wielu innych forach. narazie sie z tym bawie, co o tym myslicie?
spoko fajne ale sprowadzi sie do tego ze ktos bedzie mowil e ty masz mniej punktow to jestes ****** i sie nieznasz no ja tam nie mam nic przeciwko temu dlamnie moze byc pozdro
mysle, ze nia ma sensu kombinowac z "liczba postow" pod nickiem, czy z "pomogl". wprowadzi to tylko zamieszanie, o ktorym byla wyzej mowa. proponuje ewentualnie podzial forumowiczow na begginer i user. status user osiagnaloby sie po przekroczeniu pewnego niezbyt wysokiego limitu postow (powiedzmy z 50) i minieciu odpowiednio dlugiego czasu od rejestracji (powiedzmy miesiaca). co wy na to?
pomysl niby nie glupi, ale w sumie.. po co ;) licznik, "pomogl" czy taki beginner/user... zreszta sam nie wiem hehe robcie jak uwazacie - jak zrobicie uwazajcie
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
aa jeden idea - co nikom myslisz o tym zeby przycisk "pomogl mi" skasowac w kilku dzialach, zostawic w pogaduchach i sprzecie? - bo w innych dzialach to bedzie nabijanie znow a takto sie ograniczy :)
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
a według mnie jest to mega wyje***y pomysł dlatego że: na forum jest mnóstwo gówniarzy na dragstarach którzy wchodzą na kazdy post i sie wypowiadają a napewno wiekszość cześci o których mowa niewidzieli na oczy a wypowiadają sie że to chłam bądz maga wypasiony sprzet, i chłopaczek który potrzebuje dobrego opisu danej cześci to musi napierw przeczytać 2000 opisów które mówią syf lub wypas i na tym sie kończy komentarz zanim przeczytan ten w którym faktycznie jest jakis opis , a tak zobaczy sobie że jakiś koles ma dużo "pomógł mi" i bedzie widział że wypowiedz tego kolesia na daną cześc jest wiarygodna i nie pisze super albo nie , tylko wypisze minusy i plusy ,jakie na etapie użytkowania jakie wystepuja komplikacje itd. według mnie bardzo dobry pomysł oby więcej takich :) pozdrawiam
chodzi o to ze jak dasz posta np" jak sie robi bunny hopa" albo "ktory drag jest szybszy" i ktos ci wyjasni rozwiewajac tym samym twoje watpliwosci badz pomagajac ci cos osiagnac , a bedziesz mu za to wdzieczny to naciskasz guzik ze ci pomogl i mu punkta dajesz : D fajne mysl
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
No z tym statsiarstwem to prawda, wiec moze zamiast "pomogl" damy "ch.j". Wtedy sam sobie nikt nie bedzie nabijal no i bedzie sie staral nie podpadac innym, co moze chociaz czesciowo wyeliminuje te wszystkie klotnie. A na zarzut, ze zaraz ktos bedzie zakladal dziesiatki nickow odpowiadam, ze to samo bedzie przy "pomogl". Od razu wyjdzie szydlo z wora z zadymiarzami i innymi nieliczacymi sie z nikim ludkami.