Witam wszystkich
W tym tygodniu został dogadany temat trasy z Koziej Góry. Trasa jest zaakceptowana przez PANA LEŚNICZEGO. Lasy na K.G. nie są w administracji ALP tylko gminy B-B. Oznacza to, że nasze wspaniałe nadleśnictwo nic do tego terenu nie ma, lasy te są w administracji wydziału mienia gminnego UM B-B. W ten wtorek (24 sierpień) dokonałem z Panem Leśniczym, który administruje tym terenem, oględzin trasy. Przebieg trasy w tej postaci, jak teraz jest, został zaakceptowany. Możemy budować, rozbudowywać, kopać....... w tej linii. Możemy używać wszystkiego co w lesie leży (powalone drzewa, suszki). Jeśli będzie konkretna potrzeba możliwa do realizacji, Pan Leśniczy obiecał pomoc (w miarę możliwości). Służby leśne (robotnicy leśni) trasy tykać nie będą. Jeśli będą roboty leśne w pobliżu trasy, mamy obiecane ograniczenie uciążliwości do minimum. Tzn. nikt nie będzie składował drzewa na trasie, rozwalał (przy okazji) elementów trasy etc. W razie czego mam telefon bezpośrednio do Pana Leśniczego i mogę dzwonić – gdyby coś złego się działo. A teraz do rzeczy. Chcemy postawić na nowo wypasioną traskę dh/fr w linii istniejącej trasy. Mamy zamiar wyremontować elementy istniejące i dołożyć trochę nowych. Wszystko solidne i trwałe tak, jak na Cubernioku w Wapienicy (kto jeździł, ten wie jak było). Budowa już się zaczęła, postawiliśmy na nogi trzy dropiki – dwa odbudowane, jeden nowy. Poprawiliśmy dwie bandy. W planie mamy jeszcze bardzo dużo prac remontowych i budowy nowych rzeczy. W związku z tym apel do wszystkich, którzy jeżdżą na Koziej (lub zamierzają). Będziemy organizować ustawki do budowy trasy, jeśli możecie, to odzywajcie się do mnie na konto prywatne. Przed każdą wyprawą remontowo-budowlaną będę dawał cynk wszystkim, którzy się do pomocy zgłoszą. Wspólnie możemy szybko postawić super-traskę na popołudniowe wypady. I jeszcze jedno – dotarły do mnie ploty, że nie wszystkim podoba się to, co zaczęliśmy tam dłubać. Nie chcemy nikomu wchodzić w paradę, jeśli komuś coś się nie podoba, to niech się ze mną skontaktuje. Dogadamy co i jak tak, żeby wszyscy byli zadowoleni. Pzdr
[Kozia Góra - B-B] - budowa/odbudowa trasy
-
- Kontakt:
[Kozia Góra - B-B] - budowa/odbudowa trasy
Jest ryzyko, jest zabawa, albo piargi (gleba) albo sława
-
- Kontakt:
Witam
Kozia się buduje. Da się już fajnie pojeździć. Planujemy dalsze prace. Chcemy pociągnąć nową linię na dole i zrobić na nowo górną ściankę - od zielonego szlaku (drogi) na tzw. wypłaszczenie. Niestety ciągle nas mało do roboty
. Może znajdą się jeszcze jacyś chętni ? Tak czy inaczej wielka prośba do wszystkich odwiedzających Kozią Górę. W LESIE JUŻ JEST CZYSTO, ŚMIECI ZNIKNĘŁY I NIECH TAK POZOSTANIE.
Kozia się buduje. Da się już fajnie pojeździć. Planujemy dalsze prace. Chcemy pociągnąć nową linię na dole i zrobić na nowo górną ściankę - od zielonego szlaku (drogi) na tzw. wypłaszczenie. Niestety ciągle nas mało do roboty

Jest ryzyko, jest zabawa, albo piargi (gleba) albo sława