[Allegro] transakcja z bardzo uczciwym valdi281
[Allegro] transakcja z bardzo uczciwym valdi281
Witajcie!
Zakupiłem Juicy3 od "valdi281". Hamulec miał być odpowietrzony, w pełni sprawny. Za namową sprzedawcy załatwiliśmy to poza allegro.
http://allegro.pl/item1197870612_hamule ... ratis.html
Oto co otrzymałem w paczce za 80zł:
1. Cały hamulec został pomalowany czarną farbą olejną. Bez rozkręcania pomalował WSZYSTkO.
2. Śruba w bleed-porcie w zacisku ma obrobione gniazdo, nie da się jej wykręcić.
3. Śruby w obu bleed-portach w klamce obrobione. Jedną z trudem udało się ruszyć.
4. Śruba regulująca odległość klamki od kierownicy ma obrobione gniazdo.
5. Klamka powoli prostuje się po naciśnięciu. Do wymiany cały tłoczek.
6. Sworzeń na którym obraca się dźwignia jest tak starty, że średnica spadła z 5 na 4mm. Klamka ma kosmiczny luz.
7. Klocki nie są nowe, a w dodatku są zaolejone.
8. Hamulec nie odpowietrzany od wielu miesięcy. W układzie pełno syfu.
9. Membrana jest dziurawa, płyn wycieka przez pokrywkę zbiorniczka.
Hamulec już naprawiłem, wszystko działa prawidłowo. Kosztowało mnie to:
- 5 godzin pracy
- tłoczek do klamki(używany, ale sprawny)
- 3 śrubki do bleed-portów
- popychacz tłoczka
- nowa przepona (stara była zalana farbą...)
- nowy sworzeń do klamki
Może znacie tego panicza, Dariusza Ś. ? Facet twierdzi, że hamulec był zgodny z opisem, a poza tym " Ja się nie znam, skąd miałem wiedzieć, że jest zepsuty" :D
Zakupiłem Juicy3 od "valdi281". Hamulec miał być odpowietrzony, w pełni sprawny. Za namową sprzedawcy załatwiliśmy to poza allegro.
http://allegro.pl/item1197870612_hamule ... ratis.html
Oto co otrzymałem w paczce za 80zł:
1. Cały hamulec został pomalowany czarną farbą olejną. Bez rozkręcania pomalował WSZYSTkO.
2. Śruba w bleed-porcie w zacisku ma obrobione gniazdo, nie da się jej wykręcić.
3. Śruby w obu bleed-portach w klamce obrobione. Jedną z trudem udało się ruszyć.
4. Śruba regulująca odległość klamki od kierownicy ma obrobione gniazdo.
5. Klamka powoli prostuje się po naciśnięciu. Do wymiany cały tłoczek.
6. Sworzeń na którym obraca się dźwignia jest tak starty, że średnica spadła z 5 na 4mm. Klamka ma kosmiczny luz.
7. Klocki nie są nowe, a w dodatku są zaolejone.
8. Hamulec nie odpowietrzany od wielu miesięcy. W układzie pełno syfu.
9. Membrana jest dziurawa, płyn wycieka przez pokrywkę zbiorniczka.
Hamulec już naprawiłem, wszystko działa prawidłowo. Kosztowało mnie to:
- 5 godzin pracy
- tłoczek do klamki(używany, ale sprawny)
- 3 śrubki do bleed-portów
- popychacz tłoczka
- nowa przepona (stara była zalana farbą...)
- nowy sworzeń do klamki
Może znacie tego panicza, Dariusza Ś. ? Facet twierdzi, że hamulec był zgodny z opisem, a poza tym " Ja się nie znam, skąd miałem wiedzieć, że jest zepsuty" :D
-
- Kontakt:
ak47 sam się wkopałeś chłopie robiąc to poza Allegro...
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów 

Czasem zapominam się i mylę allegro z ebay.de.
Teraz to już się śmieję z tej sprawy. Jak człowiek potrafi się ośmieszyć za parę złotych. To lepsze niż wynajęcie klowna.
mysticar Facet mówił przez tel, że stan jest bdb, a napisy zmyły się od płynu DOT
nopainnogame napisałem ten temat nie po to, by się żalić, ale po to, żebyście uważali na tego sprzedawcę.
Teraz to już się śmieję z tej sprawy. Jak człowiek potrafi się ośmieszyć za parę złotych. To lepsze niż wynajęcie klowna.
mysticar Facet mówił przez tel, że stan jest bdb, a napisy zmyły się od płynu DOT
nopainnogame napisałem ten temat nie po to, by się żalić, ale po to, żebyście uważali na tego sprzedawcę.
-
- Kontakt:
Też to usłyszałem jak kupiłem krzywą korbę i po kilku dniach lekkiej, wręcz rekreacyjnej jazdy pękła. Ale nie od tego typa. Swoją drogą teraz będzie coraz więcej sprzętu, co jest równoważne z prawdopodobieństwem wzrostu liczby podobnych sytuacji.ak47 pisze:" Ja się nie znam, skąd miałem wiedzieć, że jest zepsuty"
-
- Kontakt: