2011 Corsair - Dominion

frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Został skradziony ze stoiska Corsaira wraz z zielonym hardtailem.
Ze stoiska Giant zniknął najlepszy, karbonowy Anthem z prototypowym, tytanowym widelcem Foxa.
Stoiska Speca też obrobili :(

Widać, nawet w USA takie numer mają miejsce :|
pozdro

frango
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Nie podoba mi się design kolorystyczny - jakby ktoś worek ze śmieciami wywalił. Lepszy byłby jeden kolor, ew. dwa a nie tak napaćkane.
frango
Kontakt:

EZrider ale to chyba proto dla riderów. Nie bardzo mi się widzi wypuszczenie malowania stockowego z logotypami tak wielu firm.
pozdro

frango
Digas
Kontakt:

Post autor: Digas »

te nowe kolory którymi pomału zalewają nas przeróżni producenci się obrzydliwe! i coś mi się widzi że moda rowerowa najbliższego sezonu nie przypadnie mi do gustu, jeśli to wszystko dalej będzie podążało w tym kierunku. A kompletny corsair pokazany powyżej, chociaż porządny bez dwóch zdań, wizualnie wygląda paskudnie!

PS. czekam na serię kolorowych maxxisów, pasujących do nowych marcoków <szydera>.
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

frango pewnie firmy konkurencyjne zleciły aby dowiedzieć sie więcej...nikt nie kradnie PROTO bo nie wyjdzie z tym na ulice ;)

Rower jak rower..szału nie ma
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Digas a w czym czarne marzocchi z zielonymi goleniami jest inne od czarnego foxa ze złotymi goleniami?
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

frango, przykładowo Norco na starszych Team DH umieszcza kilka logotypów na tylnych widłach.
troyo
Kontakt:

Post autor: troyo »

Troche info :
Rama akceptuje 4 rozne dlugosci damperow : 9.5/8.5/7.5/6.5"
ma od 4 do 8" skoku (zaleznie od dlugosci dampera)
Kat glowki od 62.5 do 69stopni
tylny trojkat 16.5-17"

Jesli kupie nastepna rame to tez bedzie to corsair i to wlasnie ten !
frango
Kontakt:

Wiem, nawet Giant miał swego czasu wersję swojej topowej sztywnej i zawieszone crossówki z logo sponsorów teamu. Nawet AC takie było... ale to był jeden z dostępnych kolorów i jeden w kilkudziesięciu modeli w ofercie.
Tymczasem Corsair ma w ofercie kilka modeli, at all... więc tak agresywna kolorystyka, typu "love or hate" ma średnio sens :|

GgG, nie jestem pewnie jak to jest z kolorowymi Marcokami, czy to nie tylko i wyłącznie pokazówka, ale to chyba nie jest ulepszona powłoka, tylko zabieg marketingowy. Złote golenie Kashima mogą się nie podobać, ale to nie tylko kolor, to lepsza praca.
pozdro

frango
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

frango po kolorze niestety pracy nie ocenimy, trzeba czekać na pierwsze egzemplarze :)

Co do ramy to fajnie że będzie aż tyle ustawień, ale jednak ciekawiej było by, jakby zastosowali tam nie koniecznie jeden zawias.
frango
Kontakt:

troyo popraw mnie, jeśli błądzę... Jak włożysz najdłuższy damper, to rama będzie mieć największy skok, ale co za tym idzie będzie mieć najbardziej stromy HA? Czy regulacja HA w główce ma aż tak duży zakres??
pozdro

frango
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

GgG pisze:jednak ciekawiej było by, jakby zastosowali tam nie koniecznie jeden zawias.
Gdzie Ty tam widzisz jedno zawiasowca? :roll:
Corsair w swojej ofercie nie ma ani jednego jedno zawiasowca ;)
frango
Kontakt:

Vin_OSW Zdziwiłbyś się, ale to są jednozawiasowce. Rozmawiałem kiedyś z Pablo n Eurobike, i powiedział mi, że dolny, podwójny link usztywnia konstrukcję. A nie zamienia ją w rodzaj VPP.
pozdro

frango
troyo
Kontakt:

Post autor: troyo »

frango sa specjalne adaptery damper-rama + regulowane widly + stery z regulacja kata = stad tyle mozliwosci.

"Zdziwiłbyś się, ale to są jednozawiasowce. Rozmawiałem kiedyś z Pablo n Eurobike, i powiedział mi, że dolny, podwójny link usztywnia konstrukcję. A nie zamienia ją w rodzaj VPP."

Ty mowisz o Konig'u , w ktorym gorny link jest praktycznie nieruchomy (jest na tyle dlugi zeby tylko wahacz sie zmiescil) i sciezka po ktorej sie porusza w tamtej ramie kolo to praktycznie kawalek okregu .

Tutaj natomiast jest troche inaczej gorny link wraz z ugieciem idzie w dol zmieniajac punkt obrotu wahacza dolny link w tym samym czasie wedruje do tylu nadajac bardziej "wsteczny ruch kola" (tak jak w jednozawiasach z wysokim punktem obrotu)
Zawieszenie jest zoptymalizowane pod blat okolo 36z bez potrzeby stosowania rolki jak w poprzednich modelach.

Obrazek
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

Digas zgadzam się w pełni. Kolorowe części były bardzo fajne jako dodatek, uzupełnienie roweru, kiedy nadawały smaku i sprawiały że całość po złożeniu idealnie do siebie pasowała. A teraz? Kojarzy mi się to z hasłem "Plastic is fantastic" ....
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
frango
Kontakt:

troyo
skok i geo - czaję, ale jakoś nie przemawia do mnie konstrukcja "do wszystkiego", bo one z reguły są "do niczego".

To co piszesz, wynika z obrazka, czy gdzieś o tym piszą ludzie z Corsaira lub im bliscy?

Tu jest trochę więcej obrazków, ale nie mogę znaleźć niczego o zawieszeniu UNIT http://www.facebook.com/pages/Corsair-B ... 234?ref=ts

Albo za wcześnie wstałem albo ta rama jest asymetryczna, jeśli chodzi o elementy pośrednie! :O
http://www.facebook.com/pages/Corsair-B ... 6401688234
pozdro

frango
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

frango przyjęło się, że jednozawisy to ramy w których między osią koła a mufą jest jeden zawias/łożysko ;) Tu ewidentnie nie ma TYLKO jednego zawiasu/łożyska ;) A to, że koło się porusza JAK w jednozawiasowcu nie czyni go właśnie taką ramą ;)
ODPOWIEDZ