chrosciel nie rób sobie jaj ja sie poważnie pytam. bo zrobić takie coś to łatwo kupujesz rury siodło porządne koło idziesz do jakiegoś żulo-spawacza i ci robi pewnie wziąłby koło 100zł. zastanawiam sie czy tak nie zrobić. jak skończe to sie odezwe.
Mój kumpel kupił monocykl na rynku od jakiegoś gości za 50 zł . W sumie to tanio bo był w bdb stanie . Załozył jeszcze hamulec pod siedzenie i szersza opone i jazda. Tylko ludzie sie troche głupio patrzyli jak tak znim jexdziłem :] Teraz przerzucil sie na dual i monocykl chyba sprzeda.
Taki zwykły monocykl mnie nie interesuje ja chciałbym sobie zrobić coś mocnego oponka 3.0 i właśnie zastanawiam sie jak zrobić żeby przy dużej prędkości nie trzeba było pedałować ani tez zciągać nóg z pedał czy ktoś juz to rozkminiał??
Taki zwykły monocykl mnie nie interesuje ja chciałbym sobie zrobić coś mocnego oponka 3.0 i właśnie zastanawiam sie jak zrobić żeby przy dużej prędkości nie trzeba było pedałować ani tez zciągać nóg z pedał czy ktoś juz to rozkminiał??
hej. ja osobiscie nie wiem czy sie oplaca robic mozna juz kupic w polsce do opola sprowadzaja niemieckie qu-ax. calkiem fajne za 1200 mozna kupic z piasta na wieloklinie 48 sprych i bardzo dobyrym siodelkiem. dodatkowo uchwyty do zamontowania hamulca. jesli nie to na na zwyklym hubie (pedaly montowane na kwadrat) mozna kupic za 600. to dalej jest calkiem niezly sprzet z bardzo dobrym siodelkiem. ja troche jezdze i mam taki gorski model na oponie Duro 3.0. tak na marginesie do monocykla za 50zl prawdopodobnie nie wepchasz opony 3.0 bo zwyczajnie sie nie zmiesci. do tego rafka musi byc gruba bo inaczej opona tego rozmiaru bedzie sie zsuwac jak zaczniesz skakac pod katem. no i takie tam. jesli chodzi o szybka jazde to zwyczajnie sie nie da. dopiero teraz zaczynaja robic monocykle z wbudowanymi przekladniami ale ta przekladnia nie wytrzyma skakania. czyli jesli chcesz miec szybki to musisz miec duze kolo. a duze kolo nie nadaje sie do technicznej jazdy. zapraszam na fora monocyklowe tam sie duzo dowiesz :)) pozdrawiam