Pomoc w kupnie amortyzatora/piasty/długość szprych

pietreg
Kontakt:

Pomoc w kupnie amortyzatora/piasty/długość szprych

Post autor: pietreg »

Witam. Potrzebuje rady bardziej zaawansowanych w tematach kupna nowego amortyzatora i piasty. Zmieniam ze zwykłej na sztywną, i miałem na oku Novateca za 100zł z paroma złotymi. Teraz jeszcze pytanie czy konieczna jest zmiana szprych ?
Co do amortyzatora. Będzie używany tylko w fr, najwyżej 2 tygodnie w górach rocznie będzie jeździł. Budżet, hmm jeszcze sam nie wiem... Szukam ogólnie używanych domainów 302. Musiałbym trafić na dobrą oferte. Polecano mi na mniejszy budżet RST STORM, który kosztuje niewiele ponad 600zł i sr duro fr20, czytałem o nim pare dobrych i gorszych rzeczy ale sądze, że moje ubogie 51 kilogramów nie ma prawa nic zrobić tym amortyzatorom :D.
Prosiłbym o pomoc :) dzięki za odpowiedzi.
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Myślę, że szprych nie będziesz musiał wymieniać ;)
.proXof
Kontakt:

Post autor: .proXof »

Wiesz co, zmiana szprych raczej nie będzie potrzebna jeśli piasta którą obecnie masz i piasta która dopiero zamierzasz kupić będą miały taki same kołnierze. Wydaje mi się że większość ma taką samą wysokość, lecz nie jestem tego na 100% pewny
pietreg
Kontakt:

Post autor: pietreg »

Dzięki za cenne info. Jeżeli ktoś ma propozycje tanich i dobrych piast na sztywną oś to śmiało zapodawać
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

pietreg Co do piast to i tak większość będzie z jednej fabryki, jeśli o niską półkę chodzi, Dart, NS i wiele innych to poprostu kolorowe Novateci, więc czasami nie warto przepłacać i brać to co tańsze. Novatec, Chosen.
ODPOWIEDZ