Witam.
Tak jak w temacie mam mozliwosc kupna dosc tanio kapletu tych hampli. Co o nich sadzicie??
Co sadzicie o hamulcach Giant MPH??
RepcaK miałem ich naprawdę wiele, musisz tylko wymienić w nich podkładkę trzymającą popychacz w klamce i masz bardzo tanie hamulce które oferują dobrą siłę ale mało modulacji. Ja jednak bym je polecił. Ważę 85kg, a nie miały problemów żeby postawić rower na przednim kole mimo oryginalnej tarczy (165mm). Były produkowane przez Hope i to widać. Gruby przewód, grube klocki które starczają na długo, regulacja odległości klocków od tarczy.... Dla mnie hamulce są bardzo tanie i warte swojej ceny jeśli nie zależy ci na dobrej modulacji.
Takie ma brat i ojciec w rowerach XC. Co mi sie w nich podoba to to, ze na zbiorniczku wyrownawczym jest regulacja odleglosci klocka od tarczy i mozna sobie szybko wyregulowac "moc klamki". Czy ma lapac odrazu czy powoli.
Jedyny problem z jakim sie spotkalem to plyn nie byl wymieniany dlugo i cos sie w nim wydzielilo i blokowalo klocek. Przy jednym zjezdzie z Klimczoka mialem niemal, ze ABS. Wciskalo sie klamke i puszczalo a ja rower hamowal dalej. Tarcza ostro sie zgrzala, klocki trzeba bylo rozpychac na chama srubokretem, upuscic plynu i dojechac do domu bez przodu
W porownaniu z Hayesami 9 to wypadaja duzo gorzej w sile hamowania choc deba rower moze stanac
No i MPH ZNACZNIE latwiej sie odpowietrza od "hu..esow".
Jedyny problem z jakim sie spotkalem to plyn nie byl wymieniany dlugo i cos sie w nim wydzielilo i blokowalo klocek. Przy jednym zjezdzie z Klimczoka mialem niemal, ze ABS. Wciskalo sie klamke i puszczalo a ja rower hamowal dalej. Tarcza ostro sie zgrzala, klocki trzeba bylo rozpychac na chama srubokretem, upuscic plynu i dojechac do domu bez przodu

W porownaniu z Hayesami 9 to wypadaja duzo gorzej w sile hamowania choc deba rower moze stanac

No i MPH ZNACZNIE latwiej sie odpowietrza od "hu..esow".
http://spinacz86.pinkbike.com/