Śruby mocujące zębatke do korby

Cza.Ha
Kontakt:

Śruby mocujące zębatke do korby

Post autor: Cza.Ha »

Mam nastepujący problem, posiadam korbe Shimano Saint oraz zębatke truvativ (jest stara ma napewno ponad 3lata) i niestety sruby jakie otrzymalem z zebatką nie pasują, kominy są za długie. Korzystam tylko z jednej, środkowej zębatki a te kominy są jak przypuszam przeznaczone do montażu dwóch zębatek dlatego musiałem założyć podkładki. Kominy jakie posiadam mają około 7mm długości i tu pojawia się problem, nigdzie nie potrafie znaleźć krótszych, tokeny, a2z jeśli są opisane na jakiś aukcjach to też mają te 7mm. Czy mogłby jakiś łaskawy samarytanin podesłać mi link gdzie dostane krótsze, pasujące sruby?(przypuszczam że długość komina powinna być około 5mm)
Pablo666
Kontakt:

Post autor: Pablo666 »

Hmm, a nie możesz wziąć pilnika czy czegoś do cięcia i skrócić te 2-3mm.?
Miałem TOKEN'y z jednym blatem i musiałem jedynie 1-2mm przypiłować, do tego nie potrzebne było forum..
mumin89
Kontakt:

Post autor: mumin89 »

albo dac podkladki.
..::: http://www.cmgstudio.pl :::..
Cza.Ha
Kontakt:

Post autor: Cza.Ha »

Pablo666 pisze:Hmm, a nie możesz wziąć pilnika czy czegoś do cięcia i skrócić te 2-3mm.?
to jest element nagwintowany więc nie bylem (jestem) pewny czy w ten sposób nie zniszcze gwintu

mumin89 pisze:albo dac podkladki.
temu kupuje się obecnie carbonowe sztyce i siodła, tytanowe sruby i inne cuda, żeby wsadzić 4x stalową podkładke w miejsce gdzie jej być nie powinno? Własnie tak mam to obecnie zrobione i kuje mnie to w oczy i dusze.:)

czyli mam rozumieć że nie da się tego kupić takiego jak trzeba?
Pablo666
Kontakt:

Post autor: Pablo666 »

Cza.Ha "activa1995" ten użytkownik na allegro ma tokeny w dobrej cenie.
Napisz do niego i dla pewności upewnij się ile mają kominy.
Lekko swoje kominy skrócić możesz, tylko nie na pałę a delikatnie ; p Z moimi nic się nie stało.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Cza.Ha pisze:Pablo666 napisał:
Hmm, a nie możesz wziąć pilnika czy czegoś do cięcia i skrócić te 2-3mm.?
to jest element nagwintowany więc nie bylem (jestem) pewny czy w ten sposób nie zniszcze gwintu
Nie zniszczysz - imadło + szlifierka, 2 minuty i masz. Pilnikiem trochę dłużej zejdzie, ale i tak szybciej niż wyprawa do sklepu. A no i nie płacisz za głupie śruby jak za zboże.
ODPOWIEDZ