[Trzebinia] Trasa dh/fr

adjorek
Kontakt:

[Trzebinia] Trasa dh/fr

Post autor: adjorek »

Witam mam kawałem lasku niedalego siebie i jeżdże w nim i niewiem co tam można zrobić podam link do filmiku tej trasy jest dosyć krótka i płaska dejcie propozycje co tam można zrobić!
To ta traska http://www.pinkbike.com/video/147571/
Zgóry dzięki i pozdrawiam!
Weploch
Kontakt:

Post autor: Weploch »

muldy badz cały pump track by tam pasował idealnie']

adjorek
Kontakt:

a w który momęcie dokladnie???
Weploch
Kontakt:

Post autor: Weploch »

pod koniec filmu jak jest tak płasko, generalnie na trasie krótkiej i płaskiej, preferował bym wybudowanie toru z dużą ilością band muld i skoków, wszystko żeby było w serii i płynnie:) Wtedy się najwięcej nauczysz skill pójdzie w górę i będzie się przyjemnie jeździło.

ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

adjorek pisze:a w który momęcie dokladnie???
w bórym , weź się chłopcze za słownik , zacznij korzystać z Mozilli , czegokolwiek ,żeby przestać te koszmary wypisywać :evil: .
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Gogle Hróm też poprawia.
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

wracając do tematu: zgadzam się z Weploch, trasa płaska i krótka... sam mam podobną w pobliskim lasku... pod małym rowerkiem super radocha.

Na filmie widać trochę pedałowania - więc dobrze by na maxa ją upłynnić w miejscach gdzie zwalniasz - czyli zapewne zakręty - postaw bandy (mogą być ciut wkopane w ziemie - szybciej się budują).

Dobuduj hopkę z transferem w zakręcie, zwróć uwagę żeby z hopki lądować na wybudowanym zeskoku (poprawi to prędkość), możesz zrobić też 2 muldy pod manuala i przejazd po belkach: 5- 7 belek w poprzek trasy pod rząd co 20-50 cm (wkopane na końcach belki a Ty jedziesz środkiem).

Zostaw oczywiście kilka płaskich zakrętów - poprawiają technikę.

Jeśli jest dużo pedałowania i przyśpieszania zainwestuj w nisko oporowe/lekkie opony kosztem przyczepności.
Snepi
Kontakt:

Post autor: Snepi »

Zmien nazwe miejsca bo to nie trzebnica a trzebinia
adjorek
Kontakt:

ale to jest troche przestażały filmi postaram się dokładny nagrać lub foty po robic kawałem po kawałku i zobaczycie co wtedy tam jeszcze można zrobić postaram się w najbliższym czasie to zrobić!
ODPOWIEDZ