Mielec Bikes-Rama DH/FR

Wsiewołod
Kontakt:

Mielec Bikes-Rama DH/FR

Post autor: Wsiewołod »

hej.mam pytanie.
przymierzam sie do kupna ramy do fr/dh (bardziej fr) w cenie do 1000 zł.
Wyszukałem firme z mielca,robia międzyinnymi fajne ramy do fr/dh w znośnych cenach.Maja dwa modele ram full,ja wybralem Huntera:

http://www.bikemielec.com/bm_pl/hunter.html

Dobre jest w ty to że moge sobie ja odrobine zmodyfikowac jesli bede potrzebował (na etapie spawania).Prawdopodobnie zamawiałbym taką jaka jest na zdjeciach(niebiesko srebrna) w linku z tym że w innym kolorze.

Ale chcialem sie dowiedziec o opinie,jakies rady co do ram mielca.Czy w ich ramach jest duże ryzyko luzów/pęknięc ? Jak wytrzymałe są,może ktoś jeździł na takim Hunterze albo Dr Terror i coś mi doradzi ?

Albo jakieś ramy alternatywne do 1000 zł.
A i podkreślam że nie planuje żadnego mega ostrego dh.Raczej mój styl jazdy to freeride/agresywne enduro ale sprzęt chce miec mocniejszy na wypadek gdyby zachcialo mi sie pojechac do szczyrku/myslenic itp bo tez tego nie wykluczam.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Blady214
Kontakt:

Post autor: Blady214 »

Ta firma była wałkowana wiele razy na forum i w większości przypadków spotkała się z negatywną opinią, zresztą wystarczy użyć szukajki. Zdarzało się im na przykład krzywo pospawać tylny trójkąt, ramy często wracały do nich na gwarancję. Sam swojego czasu byłem nimi zainteresowany (parę lat temu), ale na forum zdecydowanie mi odradzono i Tobie też odradzam.
deviz
Kontakt:

Post autor: deviz »

do 1000 zł ?
spokojnie jakąś KONĘ stinky ogarniesz, ale one też miały swoje pękające epizody...
Iron horse sgs też w tej okolicy cenowej się mieści, a rama bardzo fajna.
tosa inu, orange patriot i wiele innych.
poszukaj po allegro, ale agresywne enduro i troche DH/FR to tośka ładnie pasować powinna.
Slavvduro
szustaczek
Kontakt:

Post autor: szustaczek »

chociażby starszy big hit będzie lepszy od tego, chyba że przeraża Cię 24" z tyłu to kapa.
sprzedam buty shimano MP90![url]http://allegro.pl/show_item.php?item=2041896325[/url]
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Dobry hardtail zawsze wygra z rozlatujacym sie , krzywym fulem z geometrią XC.

A starszy bh to wcale nie taki zły pomysł.
easy_rider_1
Kontakt:

Post autor: easy_rider_1 »

Spaced pisze:starszy bh to wcale nie taki zły pomysł.
BH 2004/2005 miałem jeździłem i... na pewno jeszcze wrócę do tej ramy, jak ceny stopnieją.

Jest jeszcze Poison Curare może nie ma 8" skoku ale spokojnie ogarnie
EDDIE
Kontakt:

Post autor: EDDIE »

A czy ktoś może posiada informacje jak wygląda naprawa - spawanie pęknietej ramy w mielcu? Robią to dobrze? Czy rama nie pęknie zaraz obok nowego spawu? Może ktoś u nich coś spawał i się wypowie.
http://www.pinkbike.com/photo/4852398/
ODPOWIEDZ