Laptop <1700zł

SeraaX
moderator
Kontakt:

Laptop <1700zł

Post autor: SeraaX »

Mam pytanie do kogoś obeznanego z obecnymi laptopami, szukam czegoś nowego do domu, bo obecny laptop za dużo spędza ze mną w pracy i czasem nie chce mi się go wozić:)
Znalazłem np takie modele
http://allegro.pl/mega-moc-asus-x52je-k ... 88866.html
http://allegro.pl/msi-cx605-t4500-2x2-3 ... 78531.html
http://allegro.pl/msi-cr630-043xpl-2x2- ... 47847.html
Różne procesory, karty graficzne, taktownie pamięci i jej ilość...
Szczerze mówiąc nie wiem co warto brać pod uwagę a co nie.

Wcześniej priorytetem był rs232, ale postanowiłem że ten komputer będzie miał lżej i nie trafi pod PLC do jakiejś fabryki :)
Ogólnie komputer ma być do filmów, netu, tudzież gier ale raczej nie gram dużo (a mój ulubione gry nie wymagają dobrego komputera,jednak może znajdę coś ciekawego )

Z góry dzięki za wypowiedzi.
mysticar
Kontakt:

Post autor: mysticar »

Jak ma być tylko do domu, to nie lepiej byłoby Ci ogarnąć za te pieniądze jakiegoś stacnonarnego kompa?
ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...
SeraaX
moderator
Kontakt:

stacjonarny mam, ale nie chce mi się go nosić do łóżka:)
Ten będzie wożony na jezioro czy gdzieś, jedyne nie będę go w pracy używał poza biurem.
KilofeQ
Kontakt:

Post autor: KilofeQ »

W tej chwili nie siedze juz w tym temacie, jednakze jakis czas brat szukal czegos podobnego do twoich wymagan :) I po przepatrzeniu mnostwa testow, recenzji, tematow na forach wybral Acera Aspire mial rowniez do wyboru Samsunga. Jednak wedlug mnie celuj w Acer'y, bardzo fajne laptopy w dobrych cenach ;] Podoba mi sie ich design, a stosunek jakosc(czyt. hardware, wykonanie)/cena jest na prawde znakomita.
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

Ja posiadam asusa, co prawda k50ij, ale jakosc wykonania za ta cene i opcje miazdza :)
ciosu
Kontakt:

Post autor: ciosu »

http://allegro.pl/asus-1215n-d525-2gb-3 ... 50660.html

A może pojdziesz w coś mniejszego? Skoro ma byc to łaptok wyjazdowo-wycieczkowy?
Mały, lekki, poręczny i bateria 7 godzin :)
Ja chyba sobie takiego przygarnę w najbliższym czasie.
SeraaX
moderator
Kontakt:

ciosu dobrze trafiłeś, asusa eee seashell ale raczej 10" kupuje żonie, ale o ten nie pytam bo tutaj liczy się to co sobie sama wybierze :) (a w te 7h szczerze nie wierzę )
A sobie wezmę jednak 15ke
morthias
Kontakt:

Post autor: morthias »

Bierz Asusa - od niedawna mam takiego, z tym, ze na sporo lepszym konfigu i z matryca podswietlana LED. Sam laptop jest wykonany swietnie, nie mam z nim na razie zadnych problemow. A do tego - serwis Asusa w Polsce jest ponoc bardzo dobry (nie mialem okazji sprawdzic, nie zebym chcial.. ;) ).

Anyway, polecam.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
amar.
Kontakt:

Post autor: amar. »

Ja bym polecał laptopy Toshiby, mam takowy od ponad 2 lat i jak dotąd nie miałem ani jednej usterki.
michalnz
Kontakt:

Post autor: michalnz »

morthias pisze:A do tego - serwis Asusa w Polsce jest ponoc bardzo dobry (nie mialem okazji sprawdzic, nie zebym chcial.
jest dobry, ale z asusem na bank się o tym przekonasz.
Miałem eee, troszke starszy model, ale bateria trzymała mi 3h, tyle co w moim aktualnym bardzo syatym IBM t42
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

michalnz, ja mam asusa juz rok i 0 problemow, a w dupe dostaje :) Wczesniejszy dell d600 polegl po kilku miesiacach, w stacjonarnym sie plyta spalila z prockiem.. :twisted:
morthias
Kontakt:

Post autor: morthias »

amar., mialem jedna Toshibe i wiecej nie popelnie bledu, jakim jest kupienie tego gowna. System z preinstalowanymi dodatkami Toshiby, ktore po odinstalowaniu tworza bledy pojawiajace sie co 15 minut i uniemozliwiajace prace. Jesli nie odinstalujesz - tracisz kilka % wydajnosci. Poza tym - sprobuj na Toshibie zainstalowac inny system niz ten, ktory dostajesz z komputerem. Da sie, owszem, ale jest to duzo bardziej skomplikowane niz na innych komputerach i laik sobie z tym nie poradzi. Wreszcie - po ROKU uzytkowania (gdzie HP sprzed 5 lat nadal dziala bez usterek) padl mi ni z tego ni z owego dysk - usterka nie podlegajaca gwarancji, a musze nadmienic, ze komp stal ciagle na stoliku. Bateria od poczatku trzymala niecale 2h, po paru miesiacach bylo juz niecale 1,5 h. No i zaczely mi sie jaja z klawiatura, klawisz funkcji zawieszal komputer ;). To rowniez zostalo odrzucone przez serwis.

Dodam jeszcze, ze kiedy przeinstalowywujesz system w Toshibie korzystajac z dolaczonej plytki, tracisz CALA zawartosc dysku. Porazka, nie wierze ze ktos jeszcze chce to kupowac, w momencie, kiedy Lenovo, Acery, Vaio, a nawet Asusy staly sie lepsze od Toshiby, a na pewno mniej awaryjne i problematyczne. Czas na to, zeby szefowie firmy Toshiba przestali jechac na marce, a zaczeli ja budowac od nowa, bo poza nazwa, te laptopy nie wyrozniaja sie niczym szczegolnym, poza problemami w uzytkowaniu.

A, Toshiba jaka mialem to A200, nie pamietam dokladnego symbolu ;).

michalnz, mam nadzieje ze sie nie przekonam. Moja dziewczyna w Asusie, ktorego ma lekko ponad rok miala problem z bateria - nie ladowalo jej. Wymienili jej to od reki - wada fabryczna, ponoc poprawiona w nowych komputerach. Pozyjemy, zobaczymy.
michalnz
Kontakt:

Post autor: michalnz »

Koledze po 2 tygodniach w nowym asusie za 2 koła padł dysk, ale kurier przyjechał, zabrał zwrócił, wszystko na ich koszt więc OK.
A Delld600 to jest mój IBM w plastikowym opakowaniu i ogólnie źle wykonany, brat ma i widać różnicę.
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
ODPOWIEDZ