Kupił ramę na allegro i nie chce zapłacić

jestem12314
Kontakt:

Kupił ramę na allegro i nie chce zapłacić

Post autor: jestem12314 »

Witam mam oto taki problem.. wystawiłem tydzień temu ramę na sprzedaż koleś ją zalicytował i kupił.. Teraz gdy napisałem do niego i podałem mu nr konta itp.. stwierdził nie chce zapłacić za przedmiot.. Macie jakieś pomysły żebym mógł otrzymać pieniążki ??

Pozdrawiam
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

jedyna opcja to droga sadowa-oczywiscie jesli mowimy o legalnych drogach.

jedyne co mozesz zrobic to dac mu nega i wystapic o zwrot prowizji z powodu odmowy zaplacenia za przedmiot.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
jestem12314
Kontakt:

No jeszcze mogę napisać do nich że koleś ma 15 lat (bo tyle ma przyznał się ) i ma normalne konto nie ma JUNIOR.. i też że robił aukcje tylko dla komentarza
BiałyMadball
Kontakt:

Post autor: BiałyMadball »

Miałem niemal identyczny problem. Do transakcji raczej nie dojdzie, więc jedynie co ci pozostaje to uprzykrzyć życie takim gnojkom. W moim przypadku koleś kupił ramę i potem nie chciał zapłacić twierdząc, że ją połamie po dwóch tygodniach (po co więc licytował ? nie wiem). Pisałem e-maile, na gg, i nawet go na naszej klasie znalazłem, gdzie udawał później, że mnie nie zna. Postraszyłem kretyna, że zadzwonie do jego rodziców i opowiem o całej sytuacji mówiąc, że sprawa może trafić do sądu itp. Dostał negatywa i zaakceptował wniosek o zwrot prowizji, przepraszając mnie za całą sytuacje. A ramę w międzyczasie wystawiłem ponownie, gdzie znalazła normalnego właściciela...

Pozostaje ci chyba jednie takie rozwiązanie problemu, jak napisali koledzy wyżej...
Szkoda czasu by to przeciągać...
2015 set - Intense Socom FRO + Manitou Revox PRO + Boxxer RC 2012
jestem12314
Kontakt:

BiałyMadball Tez go troche straszylem go sadem itp... Ale stwierdzilem ze nie ma sensu i wystawilem aukcje jeszcze raz :D
BiałyMadball
Kontakt:

Post autor: BiałyMadball »

jestem12314 pisze:
BiałyMadball Tez go troche straszylem go sadem itp... Ale stwierdzilem ze nie ma sensu i wystawilem aukcje jeszcze raz smile
To jedyne wyjście by odpuścić i wystawić przedmiot ponownie, ale niech gnojkowi zrobi się głupio, żeby nie robił takich sytuacji w przyszłości, by taki gość jak ja lub ty nie musiał zakładać tutaj takich tematów ;)
2015 set - Intense Socom FRO + Manitou Revox PRO + Boxxer RC 2012
ODPOWIEDZ