Chciałbym się dowiedzieć dwóch rzeczy a może nawet i trzech :
- Czy da się luzy na klamce w jakiś sposób zlikwidować
- czy luzy same w sobie wpływają na cokolwiek po za tym , że mnie trochę denerwują ( bo szukając logicznie w głowie nie mogłem znaleźć logicznej odpowiedzi)
- i jeśli dałoby się te luzy zlikwidować to jak odkręcić te klamki, jakieś nieznane dla mnie jest to mocowanie - tak jakby był to rodzaj nitu
Hayes Stroker Ryde - luzy na klamce
-
- Kontakt:
Hayes Stroker Ryde - luzy na klamce
Heksa_chloro_cykloheksan
mitoza-mejoza Ja mam te heble. Też mam lekkie luzy na klamce. Ten typ zwyczajnie chyba tak już ma, bo zakupiłem je praktycznie nowe wyjęte z seryjnego rowerka. W sumie nie ma aż tak strasznego luzu, lekkie bicie góra dół. Nie wiem co Ci przeszkadza, bo ani tego nie słychać ani przy jeździe nie czuć za bardzo. Mi cena/jakość ten luz rekompensuje. W sumie chyba większość hayesów ma lekki luz na klamce i to nie jest nic dziwnego. Nie wiem dokładnie miałem 3 heble hayesów i każdy miał lekki luz na klamce.
Be free...
-
- Kontakt:
Dzieki za odp.
Ale skoro ten typ tak ma to cóż tu debatować.
Dowiedziałem się za to, że jest taki zestaw ,,naprawczy" do hayes'ow w postaci plastikowych cieniutkich podkładek , eliminujacych ten luz ( ale jak łatwo się domyślić , nie całkowicie)
Przeanalizowałęm dwa hample : nine i moj stroker : Stwierdzam, że wg. mnie konstrukcja klamek obarcza luzem moj hamulec. Nine miał zdecydowanie mniejsze luzy nawet jako używka:)
Generalnei sam fakt przeszkadza, że wiem o tym .mosbergus pisze:Nie wiem co Ci przeszkadza, bo ani tego nie słychać ani przy jeździe nie czuć za bardzo.
Ale skoro ten typ tak ma to cóż tu debatować.
Dowiedziałem się za to, że jest taki zestaw ,,naprawczy" do hayes'ow w postaci plastikowych cieniutkich podkładek , eliminujacych ten luz ( ale jak łatwo się domyślić , nie całkowicie)
Przeanalizowałęm dwa hample : nine i moj stroker : Stwierdzam, że wg. mnie konstrukcja klamek obarcza luzem moj hamulec. Nine miał zdecydowanie mniejsze luzy nawet jako używka:)
Heksa_chloro_cykloheksan