Siema, wiem że takich tematów było już kilka, ale wolę założyć nowy, gdyż ta technika tak szybko idzie do przodu... :P
Laptop dla mojej ukochanej, cena? Granice 2000pln, ja polecam jednego HP'ka za 2,4/5k ale wiadomo, wizja kosmetyków, i nowych ciuszków wygrywa :)
Specyfikacja? Jak najlepsza , to normalne, jednak wolał bym postawić na porządne chłodzenie, biznesówki za tą kasę to nie kupię, ale coś z dobrym chłodzeniem prawdopodobnie tak. Chodzi o firmy sprawdzone, słyszałem że z acerami, i asusami jest straszny problem z łamiącymi się zawiasami, pękającymi obudowami i okropnym kontaktem z serwisami. A tego oczywiście chcemy uniknąć, czyli dochodzi kolejny "ptaszek" Mało wizyt w serwisie, a jak już się jakaś przytrafi, to bezproblemowa.
Oczywiście, najważniejszy aspekt z kobiecego punktu widzenia... Kolor ! Kolor ma tutaj diametralne znaczenie, jako że laptop nie będzie wykorzystywany do prac inżynierskich na programach CAD czy innego hakowania systemu bezpieczeństwa USA, kolor jest najistotniejszym punktem, a padło na kolor Biały, lub niebieski :), i tutaj zaczynają się schody, ponieważ w takich kolorach nie widziałem lapków w cenie do 2000pln, jedynie ten hp za 2,5k.
Podsumowując
Cena - do 2000pln
Kolor - Biały/Niebieskawy
Specyfikacja - jak najlepszy, myślę że 15.4" wystarczy, na windowsie 7, 2 rdzenie i ok 3gb ramu. Mile widziana grafa dedykowana.
Waga - no, jak najlżejszy :)
Możliwie bez awaryjny, sam mam lapka, i nie zapeszając od 2lat śmiga :) bez problemów.
Jeśli coś mi jeszcze wpadnie, do dopiszę.
Dzięki z góry
Adrian
Laptop Ok 2000pln
-
- Kontakt:
Lenovo y550, ponad budzet troche ale warto dolozyc ;p bialy, 4gb ramu, procesor intel core 2 duo, 500gb dysk, 15.7 cala chyba 16:9 idealny do filmow :P
Sam mam i bardzo polecam ;p
Sam mam i bardzo polecam ;p
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM