Siema. Zamierzam zakupić korbę Saint'a M810. Co możecie o nie napisać? Czy są z nią jakieś problemy? Jak się spisuje i czy w ogóle opłaca się ją kupować? Czy zamiast niej lepszy będzie jakiś model Race Face'a lub innej firmy? Rozmiar suportu lub wkładu 68/73. Dysponuje kwotą do 500zł.
P.S. Zamierzam kupić model używany, na co mam uważać aby się nie nadziać ?
Korba Shimano Saint FC-M810
Pytasz się czy prawdopodobnie najlepsza dostępna na rynku korba do DH jest dobra... odpowiedź brzmi: tak 
Są korby lżejsze
Są korby tańsze
Są może korby mocniejsze...
Ale ta korba IMO, łączy w sobie wszystkie ceny, ale znacznie powyżej średniej.
Mam taką od roku, i mimo, że jestem lekki i jeżdżę dość płynnie i delikatnie, to stosunkowo często zdarza mi się zebrać jakiś duży kamień, szczególnie na lewą korbę.
Nie ma żadnych luzów, żadnego pływania korby, łożyska są po roku w dobrym stanie.
Nie wszyscy lubią system mocowania korby do osi RF za pomocą jednej, centralnej śruby. System Shimano to chyba pewniejsze rozwiązanie.

Są korby lżejsze
Są korby tańsze
Są może korby mocniejsze...
Ale ta korba IMO, łączy w sobie wszystkie ceny, ale znacznie powyżej średniej.
Mam taką od roku, i mimo, że jestem lekki i jeżdżę dość płynnie i delikatnie, to stosunkowo często zdarza mi się zebrać jakiś duży kamień, szczególnie na lewą korbę.
Nie ma żadnych luzów, żadnego pływania korby, łożyska są po roku w dobrym stanie.
Nie wszyscy lubią system mocowania korby do osi RF za pomocą jednej, centralnej śruby. System Shimano to chyba pewniejsze rozwiązanie.
pozdro
frango
frango