Witam jestem zainteresowany tym hamulcem i chciałbym kupić go na przód i tył ale nie wiem czy inwestuje w dobry sprzęt.Przeznaczenie jego było by do DH i warze 75kg oto link do niego:
Teraz ceny poszły tak w dół, że za taką kase może by Ci się udało wyrwać nawet komplet Code'ów przy odrobinie szczęścia. Ewentualnie musiałbyś dorzucić trochę, ale w 700zł byś się na 100% zamknął. I byłoby to zdecydowanie lepsze rozwiązanie niż Elixiry 5.
Ale chodzi o to ze to jest mój maksymalny budżet i tak już dużo pożyczyłem.To opłaca się je kupić chodzi mi o to czy nie będą pieniądze wyrzucone w błoto...
Jeśli 95 w nicku to twój rocznik to pewnie za dużo nie ważysz. Wg mnie się opłaca. Ja jestem ciężkim klocem i juicy na metalikach(bez oplotu tylko) ledwie dawało radę... Ale generalnie ludzie sobie ten hamulec chwalą(juicy, ale elixiry też).
A lubisz używać tarcz jako patelni? Ja jako następny wstawię się za elixirami 5 które mają regulację skoku i odległości klamki, mam na przodzie i zachwalam z tarczą 203mm i mocy im nie brak.
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=58891
Moja maszina :D
Jeżdże na elixirach od zeszłego sezonu i powiem ze przy mojej wadze 70 kg z tarcza 185 dwały rade [ na fabrycznych klockach] wiec jak dołozysz dobre metaliki, tarcze 203, dobrze odpowietrzysz to bedzie żyleta modulacja dobra [ porównujac z slx -> lepsza ] Jedyne co mi nie pasuje to jakość klamki... jedna poległa po pierwszej glebie... wyrwało takie popychadełko tłoczka... a tak to polecam
Nie kombinuj. Zjeżdżasz zakładasz 203 na przód i 180/203 na tył. A klamka wyrwała popychadełko? Ten stuk przy odgięciu klamki to nie jest przypadkiem wypięcie klamki z tego?