Junior t 2003

whitebull
Kontakt:

Junior t 2003

Post autor: whitebull »

Witam. Kiedyś kupiłem Juniora z rozwalonym tłumiek po czym naprawilem go i troche jezdzilem az nie kupilem nowych w Gregorio. Przez ten czas gdy mialem ten naprawiony dolne golenie wypadły mi pare razy. Gdy zalozylem nowe tlumiki, golenie wypadly tylko raz i pozniej z 3tyg jezdzilem i nic sie nie dzialo. Moze wiecie dlaczego sie tak dzialo? Prosze o pomoc!
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

Moze przykrecic sruby nie umiesz?
wojak1992
Kontakt:

Post autor: wojak1992 »

tak jak mówi blackdemon innej opcji raczej nie ma skoro przy nowych tłumikach też Ci wypadły :-P ewentualnie dolne śruby prawie gwintu nie mają w co wątpię :wink:
2011 :
http://dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=59007
whitebull
Kontakt:

O przykręcenie śrub sie ni bojcie bo sa przykrecone i gwinty tez sa dobre. Chodzi o to ze tlumiki wypadaja z gornych lag. Wszystko zakładam tak jak powinno byc.
http://skakamy.pinkbike.com/
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

whitebull powiem Ci ,że miałem podobny problem :)

Śruby od dołu mi popuszczały i raz na jakiś czas je sprawdzę. Kiedyś miałem w domu chwile zwatpienie , poniewaz pokazało mi sie w pokoju mała plamka oleju która była spowodowana małym poluzowaniem dolnych srub :)
ak47

Post autor: ak47 »

Śruby przykręca się w prawo, nie w lewo.

I druga sprawa - tłumiki są zamocowane w goleniach górnych pierścieniami Segera. Może gdzieś zgubiłeś je podczas naprawy i uznałeś, że są zbędne ?
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

whitebull pisze:dolne golenie wypadły mi pare razy
Twoja beztroska jest urocza :mrgreen: .
Tak jak pisze ak47 , źle założyłeś albo w ogóle nie był segerów.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Segery mają dwie krawędzie, jedna gładką drugą ostrą. Tak mi tłumaczył kolega, który pomylił strony składając swojego boxxera, w efekcie czego podczas poderwania koła golenie dolne po prostu wypadły. Rozwalił górne lagi i tłumiki. Nie znam do końca budowy Juniora, ale może to Cię jakoś nakieruje.
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

Krawedz od lagi mogla sie rozrobic i tu juz nic nie pomoze oprocz wymiany, ja bym dal nowe segery (moze i nawet minimalnie grubsze)
whitebull
Kontakt:

ak47 pisze:
Śruby przykręca się w prawo, nie w lewo.

I druga sprawa - tłumiki są zamocowane w goleniach górnych pierścieniami Segera. Może gdzieś zgubiłeś je podczas naprawy i uznałeś, że są zbędne ?
Wow...
Pierścienie są, wszystko jest to co ma być.
GgG pisze:Segery mają dwie krawędzie, jedna gładką drugą ostrą. Tak mi tłumaczył kolega, który pomylił strony składając swojego boxxera, w efekcie czego podczas poderwania koła golenie dolne po prostu wypadły. Rozwalił górne lagi i tłumiki. Nie znam do końca budowy Juniora, ale może to Cię jakoś nakieruje.
Tego nie wiedziałem i jak tylko wyzdrowieje to pójdę do garażu i sprawdze to.
Dzięki.
blackdemon pisze:Krawedz od lagi mogla sie rozrobic i tu juz nic nie pomoze oprocz wymiany, ja bym dal nowe segery (moze i nawet minimalnie grubsze)
Też tak myślałem na początku, ale jednak są dobre.

Możliwe że jest tak jak napisał GgG
ODPOWIEDZ