Junior t 2003
Junior t 2003
Witam. Kiedyś kupiłem Juniora z rozwalonym tłumiek po czym naprawilem go i troche jezdzilem az nie kupilem nowych w Gregorio. Przez ten czas gdy mialem ten naprawiony dolne golenie wypadły mi pare razy. Gdy zalozylem nowe tlumiki, golenie wypadly tylko raz i pozniej z 3tyg jezdzilem i nic sie nie dzialo. Moze wiecie dlaczego sie tak dzialo? Prosze o pomoc!
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Wow...ak47 pisze:
Śruby przykręca się w prawo, nie w lewo.
I druga sprawa - tłumiki są zamocowane w goleniach górnych pierścieniami Segera. Może gdzieś zgubiłeś je podczas naprawy i uznałeś, że są zbędne ?
Pierścienie są, wszystko jest to co ma być.
Tego nie wiedziałem i jak tylko wyzdrowieje to pójdę do garażu i sprawdze to.GgG pisze:Segery mają dwie krawędzie, jedna gładką drugą ostrą. Tak mi tłumaczył kolega, który pomylił strony składając swojego boxxera, w efekcie czego podczas poderwania koła golenie dolne po prostu wypadły. Rozwalił górne lagi i tłumiki. Nie znam do końca budowy Juniora, ale może to Cię jakoś nakieruje.
Dzięki.
Też tak myślałem na początku, ale jednak są dobre.blackdemon pisze:Krawedz od lagi mogla sie rozrobic i tu juz nic nie pomoze oprocz wymiany, ja bym dal nowe segery (moze i nawet minimalnie grubsze)
Możliwe że jest tak jak napisał GgG