Sprawdzone firmy ktore anoduja aluminium

jestem12314
Kontakt:

Sprawdzone firmy ktore anoduja aluminium

Post autor: jestem12314 »

Witam tak jak wyżej napisałem poszukuje sprawdzonych firm. Mam do poanodowania parę rzeczy. Nie chce mi się w domu bawić więc chciałbym komuś to zlecić.. Chciałbym też jak najtaniej :lol: jak możecie to podajcie jakieś namiary tu albo PW
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Lepiej niech nikt nie pisze do Ciebie na pw bo sam też chętnie dowiem się co i jak. Ostatnio bardzo dużo szukałem i już nawet brałem pod uwagę zrobienie tego samemu, tak ciężko znaleźć coś konkretnego :/
Wujek_cieta_riposta
Kontakt:

Post autor: Wujek_cieta_riposta »

Cytat z tego tematu: http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... adekdzidek
szymon102 pisze:dziadek_dzidek Jak pytałem o anodowanie kiery na kolor czerwony (średnice podałem 30mm więc i tak za dużo, długość 800mm) wyszło 14,47 zł. Za jedną goleń jakieś 25zł max. Dodatkowo możesz wy anodować górne korki a dolne na jakiś oczoj* kolor. Na dole (czarne, w 2000 czerwone) zakończenia lag i mocowanie do adaptera hamulca też raczej by się dało, ale dokładnie się nie orientuje (lagi są połączone z tym na stałe i nie wiem czy da się wy anodować samą tą cześć). Oferta gdzie pytałem o anodowanie to Anodal z Warszawy. Możesz napisać do nich e-maila i podać dokładne kolory i co Cię tam interesuję. Końcowy efekt umieść na forum
Wujek_cieta_riposta
Kontakt:

Post autor: Wujek_cieta_riposta »

Poszedłem dzisiaj zanieść ramę do lakiernika, jakie było moje zdziwienie, gdy okazało się, że drzwi w drzwi z firmą do której oddałem ramę do malowania ( firma SKOS ) sąsiaduje wyżej wymieniona firma Anodal. Zaszedłem więc zapytać się, czy nie strzelą mi jakiejś fajnej anody na Cane Corso, ale dowiedziałem się, że ramy mi nie zanodują ponieważ nie wiedzą jak ją dokładnie zabezpieczyć, a wg. nich kwas mógłby uszkodzić ramę od środka. Ogółem maja sporą fabrykę, ale należy do nich najlepiej zadzwonić i określić część jaką chcemy zanodować, wtedy powiedzą czy da się to zrobić czy nie.
Rasty
Kontakt:

Post autor: Rasty »

Jest tutaj na forum chłopak, o ile dobrze pamiętam był to Przem z teamu Weeze, on w swojej Glory anodował pare rzeczy (i jeszcze grawerował chyba), podawał nawet w temacie swojego rowera link do tej firmy, nie mogę tylko odnaleść tego tematu...
;]
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

Ja nie widzę powodu, dlaczego wnętrze ramy miałoby się uszkodzić - w końcu to ten sam materiał. Jedyne co bym zrobił, to wbił jakieś stery z miskami alu, oraz suport alu (same miski). O stali zapomnijcie, wrzucą ją do kąpieli i zeżre ją roztwór.
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

blackdemon roztwór przez otwory w ramie może dostać się do wewnątrz rurki i tam działać zbyt długo - bez możliwości usunięcia go.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

Przem NBT pisze:graty anodowane w www.bikehazard.cz , polecam firme ze wzgledu na podejscie do klienta, wprost odwrotnie proporcjonalnie do Anodalu ktory nie umial odpowiedzieć na nurtujące mnie pytania.
http://www.bikehazard.cz

Bardzo cieszę się, że pojawił się taki temat ponieważ sam będę miał kilka części do anodowania :) Chyba rok temu chciałem wysyłać do anodala kiere, ale akurat kupiłem w interesującym mnie kolorze.
Co do przygotowania części do anodowania to na stronie anodala jest dużo o tym napisane. Wolą chyba dostać przedmiot w stanie surowym, trzeba podać jego stop, kolor i grubość powłoki. Zamówienia (rok temu tak było) robią na minimum 60zł.

btw. Na YouTube jest trochę filmików jak ktoś sobie pozłaca tył w iPhonie, możecie sobie coś podpatrzeć, powierzchnie oczyszczali chyba wodą destylowaną.
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
Rumun-lca
Kontakt:

Post autor: Rumun-lca »

Panowie z Weeze się tym trudzą , niedawno pisałem z nimi na pinkbike to mówili ze anodują tylko o dokładniejsze info trzeba pisać do nich na maila.
Tutaj w komentarzach jest:
http://www.pinkbike.com/photo/6033131/#top
blackdemon
Kontakt:

KaKTuSSS, to po anodowaniu włożyć ramkę do kąpieli np. w benzynie ekstrakcyjnej, bądź czymś podobnym.
Killo
Kontakt:

Post autor: Killo »

Przykro mi to mówić blackdemon ale Twoje rzeczowość jest ehm ograniczona. Przewidzisz reakcję jaka zajdzie podczas takiego płukania? A skąd wiesz że usuniesz w ten sposób roztwór? Równie dobrze może powstać jakaś "nowa" substancja która nie będzie miała zamiaru wypłynąć tak samo jak poprzednio. Na mojeKaKTuSSS i ludzie z Anodal'u mogę jednak coś wiedzieć w tej kwestii ;)
http://www.facebook.com/13bikes
http://tnij.org/7pfafp4 Satanistyczna Kosa FR
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

blackdemon hahahaha :D Dobre ! :D

Nie udzielaj się...

U nas istnieje możliwość anodowania części, tak się składa że współpracujemy właśnie z firmą podaną przez szymon102. Zbieramy zamówienia jeszcze przez ok 2 tygodnie, potem przerwa na kolejne 2 tyg. Czas oczekiwania na elementy średnio 3 tyg. Jednak może dojść do przesunięcia czasu realizacji.

Wyceny dokonuje się indywidualnie, to może być 80pln za komplet linków i haków do M6, ale może być wiecej/mniej. Wszystko zależy od stanu faktycznego danego elementu.

Wszelkie info (at) weeze.pl
bazooczyskoDH
Kontakt:

Post autor: bazooczyskoDH »

da się za anodowanie zabrać samemu? ma ktoś jakieś info na ten temat?
blackdemon
Kontakt:

SegatiV, wszechwiedzący sie odezwał, dokręcający śruby do carbonu bez klucza dynamometrycznego, brawo! Żebyś tylko nie przekręcił gwintu w tym wspaniałym napinaczu za 700zł, który niczym nie różni się od takiego boxguida poza współczynnikiem lansu oraz jakże odczuwalnymi 300g. Współpracujecie, ciekawi mnie ile naliczacie prowizji? 100%?

Podczas połączenia kwasu siarkowego VI i benzyny ekstrakcyjnej powstanie niezliczona ilość antymaterii i cały świat zginie podczas wielkiego wybuchu..

Ewentualnie dziury w ramie pozabezpieczać czymś, co nie ulegnie strawieniu podczas reakcji.

bazooczyskoDH, http://gregers.republika.pl/polish.html :wink:
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

blackdemon W napinaczach nie ma gwintu to po pierwsze. Po drugie napinacze Weeze są troszkę tańsze niż 700zł. Po trzecie różni się od boxguida prawie wszystkim. Widocznie boli Cie, że masz właśnie taki napinacz i próbujesz pojechać Segativ'owi po ambicjach. Raczej marna prowokacja. Coś ostatnio mocny flustrat zrobiłeś się na tym forum? Po Czwarte nie Twoja sprawa ile kto nalicza prowizji do swoich produktów.

Wolałem napisać to w poście robiąc offtopa niż usuwając zbędną treść Twojego posta, a niech sobie będzie, jeszcze mi cenzurę zarzucisz czy coś... :roll:
Cubus5
Kontakt:

Post autor: Cubus5 »

blackdemon zmień dostawcę towaru proszę ! niechaj powrócą czasu w których piszących kompletne głupoty karano banem na tydzień/dwa tygodnie, abrakadabra, hokus pokus.

Anodowanie pierdułek to nic jak czysty lans, pojeźdźcie chłopaki gdzieś na wyciąg, w góry, zaproście częściej dziewczynę do lepszej restauracji a nie wydawajcie pieniędzy na zbędne rzeczy. Po 1 rower ma dobrze jeździć a nie wyglądać, po 2 nie sprzęt a technika zrobi z ciebie zawodnika.
Rajsing 2011 http://www.pinkbike.com/photo/7198816/
gg:1037908
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

GgG on juz na pinku ciał, ze zebatka weze i tania 20g ciezsza zebatka to to samo. Chłop ma jakis problem z weeze. Moze przez to, ze Adrian mu zasugerował ze młotek z naklejka klucz dynamometryczny to dalej młotek ;)

Cubus5 ja jestem za tym zeby tak banowac. Napisz pma do nikoma. Moze ludzie sie zbiora to przestanie sie bac banolotka ;)
A co do wygladu - jak juz wydales tyle na rower to fajnie jest zeby wygladał ładnie, a w pepsi wszystkiego anodowac chłop nie bedzie ;)
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

Spaced mam podobne podejście do banowania. Czekam z niecierpliwością na nową stronę i ostrzeżenia, może one dadzą niektórym do myślenia.

blackdemon chłopakom z anodalu pewnie chodzi o to, że żeby wyczyścisz element z danego koloru trzeba wcześniej potraktować go chemią i tu upatrują kłopotów, a nie w samym procesie anodowania.

Cubus5 ja jednak lubię kiedy mój rower wyróżnia się od 20 podobnych schodzących z taśmy. Traktuję go bardziej emocjonalnie niż tylko urządzenie do jeżdżenia.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
blackdemon
Kontakt:

KaKTuSSS, nie słyszałem o problemach ze zdejmowaniem lakieru metodą chemiczną. Ewentualnie można popiaskować i dopiero oddać do anodowania.

Spaced, a jaka jest różnica poza wagą i kolorkiem?

Głupoty, haha, widzę, że na tym forum nie można mieć własnego zdania - niczym za PRLu, lub w dobie obecnych wyborców PO. :lol:
ODPOWIEDZ