Witam.
Jestem posiadaczem hopa pro 2 i mam następujący problem, jak wiadomo "powinna" być na niej zamontowana kaseta na alu pająku, na oku mam kasetę SLX ale nie ukrywam że chętnie zakupił bym coś tańszego.
Obecnie mam deore hg 50 i kaseta jest leciutko ponacinana (po 2 czy tam 3 sezonach)
Jak to jest z żywotnością tego bębenka? Jakie Wy macie kasety? :)
Zamiast slx mogę kupić hg 53 i zostanie 100zł na oponę :)
Vin_OSW Nie każda kaseta tak ma.
Czy kaseta będzie z pająkiem czy nie to wżery i tak się zrobią, kwestia tylko tego czy na całym bębenku czy na mniejszej częsci. Przejeździłem sezon z kasetą Shimano Tiagra 11-25t na piaście dartmoora z alu bębenkiem i wżery były, ale nie były ogromne.
W sumie np. od Srama to za dużo kaset na alu pająku to nie ma albo tylko ostatnie zębatki są. Na singlu , po 2 sezonach miałem wcięcie na 1.5mm - jeden facet już mi powiedział,że kaseta jest uszkodzona,bo juz biegi płynnie chodzić nie będą
Mam hope IIpro już 4 sezon?niedawno zastanawialem sie nad wymiany kasety na nową.do wyboru mialem Slx-a ,srama 9.0 oraz sprawdzonego Xt...
wcześniej jezdzilem na wspomnianym Xt i "wżery" były minimalne...więc kupiłem sprawdzone Xt i po kłopocie