Witam
Kolega składa sobie rower i dziś doszła mu w/w korba. Doradziłbym mu ale sam ale nie jestem pewien kilku rzeczy dlatego proszę Was o pomoc :P
Jeśli ktoś wie jak po kolei wszystko zmontować to proszę o odpowiedź. Dodam, że mufa jest szerokości 68mm.
Montaż korby Octane One 3PCS
Montaż korby Octane One 3PCS
- Załączniki
-
- P240111_17.23_[01].jpg (36.09 KiB) Przejrzano 1717 razy
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
Ja bym zrobił tak, włożył ośkę (3) z założonymi dystansami (4 lub 5 w zależności jak będzie pasować) do mufy, wkręcił miski suportu z łożyskami (1 i 2) założył osłonę na łożyska (6, wydaje mi się, że powinny być dwie na obie strony, przynajmniej ja tak miałem przy suportach bmx'owych) + ew. podkładki (8, oczywiście nie wszystkie naraz
) żeby wszystko ładnie spasowało i wywalił element nr 7 bo za cholerę nie wiem do czego służy
Poszukaj na pinku ludzi posiadających taką korbę i oni powinni wszystko wytłumaczyć, bo na forum jest stosunkowo mało streetowców/dritowców i mogą oni nie posiadać takiej korby, albo kombinujcie, jak nie ma instrukcji to znaczy, że jest na tyle banalne by sobie poradzić bez niej 

-
- Kontakt:
Krzyś element 7 to "nakrętka kontrująca" cholernie ważna w tym zestawie;P raczej nie do wywalenia... szymon102 wkręć miskę 1 ( prawa strona czyli od zębatki ), włóż w nią oś 3. Pozycje 4 i 5 to tulejki które zakładasz na ośkę zależnie od tego jaką masz mufę suportu ( musisz to sam dopasować ale prawdopodobnie założysz na oś tylko 5 ), wkręcasz miskę 2. Element 6 to tulejka którą mocujesz w zębatkę ( żeby równo siadła na osi bo jest przykręcana do korby tylko na jedną śrubę ), 7 zakręcasz na wystającą z ramy część 2 ( 7 zapobiega luzowaniu 2 więc musisz to mocno przykręcić, są do tego spec. klucze ale może może być młotek i wkrętak ). 8kami regulujesz położenie ramion korby na osi ale to już też musisz sam wyczaić. Mam nadzieję że w miarę jasno wytłumaczyłem;) miłej zabawy 

-
- Kontakt: