Łatwe trasy dh na początek. Jakie?
Łatwe trasy dh na początek. Jakie?
Chłopaki mieszkam w Ostrowie Wielkopolskim, szukam szerokich łatwych tras na początek, chce wyjeżdżać około 2 razy w miesiącu od czasu kiedy temperatura będzie zadowalająca będę jeździł z kumplem na różne trasy, chcę jechać na około 2 tygodnie na różne trasy( np. 4 dni na jednej trasie, później na inne, itd.) Proszę o propozycję..
[/list]

http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?p=839187#839187
Wiercho, Myślony, Żar, Kluszkowce, Szczyrk. Wszystko trasy, które na poczatku sa na lajcie do przejechania. Nawet jesli czesc wymaga wiecej wysiłku.
Rozwazyłbym tez Spindlerovy mlyn czeski po przeróbkach ostatnich bo podobno fajna miejscówka sie robi. Sam tam taczynałem i głowy mi nie urwało. Czarna na poczatek moze byc niebezpieczna (pamietam, ze przed zawodami rok temu jeden poczatkujacy regularnie sie na sciance zatrzymywał i raz prawie w niego nie wjechałem bo nie było jak sie zatrzymać).
Ruzomberok ma 2 trasy na róznym poziomie. Frka na poczatek dobra, DH raczej na wyzszy poziom jesli brac pod uwage poczatek
Rozwazyłbym tez Spindlerovy mlyn czeski po przeróbkach ostatnich bo podobno fajna miejscówka sie robi. Sam tam taczynałem i głowy mi nie urwało. Czarna na poczatek moze byc niebezpieczna (pamietam, ze przed zawodami rok temu jeden poczatkujacy regularnie sie na sciance zatrzymywał i raz prawie w niego nie wjechałem bo nie było jak sie zatrzymać).
Ruzomberok ma 2 trasy na róznym poziomie. Frka na poczatek dobra, DH raczej na wyzszy poziom jesli brac pod uwage poczatek

michalnz
Masz na myśli ten rockgarden przed drewnianą hopą, który był omijany z prawej stronie na zawodach? Jeśli tak, to podobno elita aż za bardzo tam piecowała przelatując go całego i bali się o swoje rowerki z tego co mi wiadomo i to był powód dla którego go ominęliśmy, ale w przyszłym roku będziemy myśleć nad jakimś ciekawym spowalniaczem żeby rockgarden był na zawodach, choć osobiście go nie lubię bo parę dętek na nim rozwaliłem
Masz na myśli ten rockgarden przed drewnianą hopą, który był omijany z prawej stronie na zawodach? Jeśli tak, to podobno elita aż za bardzo tam piecowała przelatując go całego i bali się o swoje rowerki z tego co mi wiadomo i to był powód dla którego go ominęliśmy, ale w przyszłym roku będziemy myśleć nad jakimś ciekawym spowalniaczem żeby rockgarden był na zawodach, choć osobiście go nie lubię bo parę dętek na nim rozwaliłem

Krzyś to nie chodzi o banie sie o rowerki tylko o zdrowie. Po to własnie sie robi spowalniacze zeby z duzej odległosci na flata nie walnac bo jak rowerek pójdzie to zaraz potem idzie twoje ciało. Trasa powinna byc dostosowana pod maks predkosc, nie pod weekendowego ridera. W windham w tym roku podobna opcja była i mozna zobaczyc jak paru topowych zawodników przyflaciło do gleby tam.
Krzyś i spróbujcie jeszcze jakoś urozmaicić ten odcinek z ścianką itp. po prawej z stronie jakby
Jeżdząc po nim w 09 podczas 3 edycji wierchomli cieszyłem się jak dziecko bo był świetny a w połączeniu z tą hopką itp z I edycji 2010 to już wogóle masakra
I w ogóle proponuję stworzyć osobny "oficjalny" temat o wiercho (choć w sumie chyba taki już był) i dawać w nim swe propozycje itp. Bo generalnie wierchomla według mnie jest świetną miejscówą! Nie jest ciężka, jeździsz sobie bez spiny i jest dobra zabawa! Tylko żeby wyciąg nieco szybciej jechał
...

hajsik
Co do tematu o wiercho to on wcale nie umarł, tylko jest teraz w trakcie "snu zimowego", bo obecna aura nie sprzyja jakimkolwiek robotom, ale jak tylko śniegi zejdą na dobre to będziemy starać się przygotować ciekawe motywy
No ale nie przedłużajmy już tego offtopu i jak tylko macie pomysły, rady, etc. to piszcie w starym temacie o Wierchomli 
Co do tematu o wiercho to on wcale nie umarł, tylko jest teraz w trakcie "snu zimowego", bo obecna aura nie sprzyja jakimkolwiek robotom, ale jak tylko śniegi zejdą na dobre to będziemy starać się przygotować ciekawe motywy

-
- Kontakt: