[Chopok Jasna] Chopok zimą - warunki

hitch
Kontakt:

[Chopok Jasna] Chopok zimą - warunki

Post autor: hitch »

Witam serdecznie,

Mam pytanie odnośnie kompleksu Chopok Jasna.

Czy ktoś jeździł tam w zimie? Z tego co wiem, sam Bikepark jest w zimie nieczynny, ale... Czy jest możliwość wjazdu krzesełkiem i śmigania trasami na rowerze?

Zależy mi na pewnej informacji od osób, które jeździły, ew. próbowały jeździć i miały w związku z tym nieprzyjemności, itd.

Wybieram się tam w przyszłym tygodniu i jeżeli byłaby taka możliwość, to byłbym szczęśliwym Gumisiem. ;)

Oczywiście dzwoniłem do biura informacji, jednakże miła Pani nie była w stanie sprecyzować na 100%, jak wygląda sytuacja w rzeczywistości.

Czekam na info.

Pozdro,

Sebastian

EDIT: Cholewa, zły dział. Miało pójść do Tras ;/
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

hitch pisze:EDIT: Cholewa, zły dział. Miało pójść do Tras ;/
Żaden problem :) Niestety tylko tak mogę Ci pomóc, nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie.
Krzyś
Kontakt:

Post autor: Krzyś »

Byłem na Chopoku dwa razy z zimie (na nartach), raz dwa lata temu (warunki genialne, u góry były prawie 2 metry śniegu), drugi raz w zeszłym roku warunki nie były już takie dobre, widać było trasę rowerową pod krzesełkiem dla 6 osób i nie była za bardzo przejezdna... Więc jeśli teraz jest tam trochę śniegu (rok temu jak byłem było to około 70 cm) to nie sądzę żeby dało się na rowerze pośmigać... Ale sprawdź warunki jakie tam teraz panują, może jednak śniegu nie ma :D Polecam poszperać po forach narciarskich informacji o ilości śniegu i w ostateczności wziąć narty :D
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

Byłem tam dwa lata temu mniej więcej w tym okresie. Śniegu nie był za wiele, a jednak starczyło to do tego żeby zakryć traskę pod wyciągiem co sprawiało że była zupełnie nieprzejezdna i korzystali z niej zaawansowani snowboardziści (ze względu na stromiznę) :)
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
ODPOWIEDZ