Witam!
Mam ten problem co wiekszosc uzytkownikow modelu tego widelca, jest bardzo twardy i podczas szybkiej jazdy nie radz sobie z malymi nierownosciami co jest niewygodne, mysle ze powinien byc "miekkszy" przeszukalem kilka for internetowych ale zadne jasno nie mowi co najlepiej zrobic, czy wymienic sprezyne co wiaze sie z wydatkiem ok 150zł:( lub czy wystarczy podmiana oleju np na 5w, waze 70 kg .doradzcie cos, czekam na pomysly.
No ok, a ile tam jest sprezyn? jedna w prawej goleni czy2?? jaki kolor sprezyny mam kupic?"czerwoną niebieska czy zolta?"czy jakas inna? w gregorio powiedzieli 120zł, a u WAS wymiana sprezyny duzo polepszyla prace amortyzatora?
będzie lepiej pracować, ale te tłumiki mają to do siebie że nie wybierają wszystkiego, jeżeli nie masz pieniędzy na sprężynę możesz nacisnąć zawór powietrza na górze i wcisnąć amortyzator, a następnie puścić zawór, a potem amortyzator, sprężyna jest jedna
Podepnę się do tematu żeby nie robić nowego, mam taki problem z 66 RCV z 08' że od jakiegoś czasu za szybko odbija, chociaż powrót mam trochę dokręcony na wolniejszy powrót... zaznaczę że kiedyś miałem powrót odkręcony na maxa i nie było takiego problemu.
Wiecie co może być przyczyną ?