Nowy rower dh/fr do 6 k

Mafin
Kontakt:

Nowy rower dh/fr do 6 k

Post autor: Mafin »

Siemanko, jak w tytule. Rower do średniego dh/fr. Oczywiście nówki. Cena 6 k, lecz możecie oferować coś za ciutke więcej :mrgreen:
P.S. Wiem, że zakładałem już podobny temat wcześniej, ale się okazało, że jeszcze coś doskrobie.

Z góry THX za propozycje, POZDRower
GgG
moderator
Kontakt:

Re: Nowy rower dh/fr do 6 k

Post autor: GgG »

Myślałeś nad sprowadzeniem czegoś zza granicy? Na e-bay można znaleźć takie okazje, że szok, nawet z cłem i drogą paczką bardzo się opłaca.
Jeśli ograniczasz się do kupna roweru u nas w kraju, to popatrz na przykład na nowego big hita, scotta voltage fr30. Na rowerowy.com jest mondraker prayer, jak masz znajomego ze zniżką 12% w tym sklepie, to wyjdzie akurat 6tyś. Może trafisz na jakiegoś KTM'a.
Mafin
Kontakt:

Sprowadzenie zza granicy wchodzi w gre, lecz chodzi o to by cały bike był na gwarancji :D Big hity wychodza troche za drogo, a tak sie sklada ze mam znajomego z 12% rabatem na rowerowy.com :wink: Ale czy warto na prayara dawać ? Aha i jeszcze myslalem nad UMF Freddy 1 <--- wiem, że ma ryde z przodu i może nie są cydem techniki, ale to dopiero mój pierwszy full. A co do Voltage Fr 30 to się pytałem u dystrybutorów i mówili, że jeszcze ni ma :D Więc czekam jeszcze na propozycje :?:
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

musisz mieć na już? jak nie, to poczekaj na voltage'a. Na umf freedy siedziałem, całkiem to fajne mi sie wydaje, nawet wygląd mi leży, jedyne co zastanawia to wytrzymałość tej ramy, bo poprostu mało ich u nas jeździ.
A co do prayera, to z wyglądu przypomina freddy, ale napewno lepsza marka. No i lepszy osprzęt.

EDIT: cofam to co powiedziałem, niedopatrzyłem troche. Jeśli chodzi o hamulce, to ryde w freedym są na plus w stosunku do juicy w prayerze, sprawdzone organoleptycznie
Mafin
Kontakt:

Hmm, rower najlepiej jakby mozna na juz, bo chce sie jeszcze zdążyć przygotować do sezonu :D A o umf myślę juz na poważnie :P I wolałbym z polski ale może byc wysyłka, jak mi ktoś pomoże, bo w sql mnie jeszcze nie nauczyli do końca porozumiewać sie z kimś, więc sie do końca nieee bd mógł sie domowic z kimś z np. uk ;] Dlatego wolę polskę ew. niemcy ;)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Czekaj na voltage - dobra baza do budowy lepszego bika.
Mafin
Kontakt:

Tylko że do voltage jeszcze przynajmniej miesiąc, więc jak bd na niego czekał do bd miał z dupy formę i kondycje ;] Czekam na jeszcze jakieś propozycje . :mrgreen:

Edit :
Przeglądnąłem obydwa osprzety i porównałem, i zobaczyłem, że scott voltage fr 30, i umf freddy 1 mają bardzo sprzęt, a umf ma lepsze hamulce :twisted:
Spaced
moderator
Kontakt:

Masz zamiar na rowerze dh/fr sekcje Xc robic? Idz na basen czy siłownie tez wyrobisz forme i kondycje ;)
Mafin
Kontakt:

No co ty ? :lol: Nieee wiedziałem ;) Żarcik :lol: Tak też sie przygotowuje ;) Ale chodzi mi o poznanie roweru i juz zaczac wg jeździć nawet nie xc, bo takim bikiem sie zbyt nieee opłaca :D A nie mam roweru xc to juz zacznę jeździć norm. ;P
Spaced
moderator
Kontakt:

Nie wiem jak ty ale ja poniewaz nie mam hajsu i czasu na wyjazd do remo w tym roku to po prostu jezdze na desce teraz. Roweru teraz nie wyciagam bo gdzie jak snieg lezy? Jasne jak chcesz to spoko ale lepiej miec lepszy rower 1 miech pozniej niz gorszy wczesniej. Nie po to wydajesz gruba forse zeby sie spieszyc. Ja w ubiegłym roku miałem rower dopiero na koniec kwietnia. Co prawda jezdzilem XC jeszcze ale zadnego przyzwyczajania sie nie było ;)
Mafin
Kontakt:

No dobrze, rozumiem cie, ale akurat w szczecinie nieee ma śniegu ;) Ale z łaski sw porównaj sb sprzęt voltage i umf, a zobaczysz że sa podobne, a jak juz pisałem umf ma lepsze heble niż voltage na 2k11 :) Jakbym jeszcze znalazł 2k10 (voltage ) na gwarze to bym sie skusił bo ma fajny kolor jest za 5700 i ma elixiry 5 ;) Wtedy to napewno voltage fr 30 :D Ale tak to ... No nw poczekam jeszcze chwile i zobaczę co z tym bd, ale jak nie znajdę sensownych okazji... Pozatym zobaczymy co los przyniesie :P
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Mafin Ale z łaski sw porównaj sb sprzęt voltage i umf, No nw poczekam jeszcze chwile i zobaczę co z tym bd,

Litości... Używaj pełnych słów, niedługo to post będzie składał się z jednej literki. Nie jest chyba trudno wcisnąć 3-4 przyciski więcej, a przynajmniej nie trzeba siedzieć i kombinować o co Ci chodzi.
Spaced
moderator
Kontakt:

Mafin z łaski swojej nie wiem na co ty patrzysz ale przyjzyj sie jeszcze raz jak one ci sie podobne wydaja.

Voltage ma 1.5 stopnia bardziej płaska głowke, koło 1cm nizszy pakiet. Nie zdziwilbym sie gdyby tez okazało sie, ze ma troche wyzej pkt obrotu od Freddiego ale nie moge znalesc zdjecia od drugiej strony UMFa. Do tego głowka na pełne 1.5 moim zdaniem jest lepsza od tapera.

To gdzie te podobienstwa? Bo same 2 pierwsze zmiany w geo sprawia, ze oba rowery bedą sie ZNACZĄCO inaczej prowadzic.
Mafin
Kontakt:

GgG : ok, będę pisał normalnie
Spaced : Mi akurat takie geo odpowiada, lecz raczej mialem na myśli osprzet, jest na podobnym poziomie ;)
Spaced
moderator
Kontakt:

Jakie geo? Scotta czy Frediego? Bo szczerze to mam wrazenie, ze po prostu chcesz Frediego bo jest dostepny teraz i co bysmy nie powiedzieli to cie to nie przekona. Co jest dziwne bo oprócz geo freddy to stosunkowo nie sprawdzona rama. Co cie tak do UMFa przekonuje ponad Scotta ponad "jest teraz"?
Mafin
Kontakt:

Nie, że mnie nieee przekona bo kasa i tak dopiero w następnym tygodniu, ale chodzi o to że podobna specyfikacja, a co do wytrzymałości tej ramy też nieee jestem pewny ;) Ale lubię eksperymentowac :) Wszystko co lepsze mnie przekona, ale cyba w tej cenie mozna znaleźć cos innego niz voltage lub freddy :D A jeśli chodzi o ht (bo też może byc) to mógłby byc też core, do dalszej modyfikacji byłby dobry :D Tak więc czekam też na inne propozycje ... :mrgreen:
Aha a obydwa geo mi odp. :) (GgG sorry)
hajsik
Kontakt:

Post autor: hajsik »

Z tego co widze to dość średnie masz pojęcie na temat zjazdu...
Teraz chcesz się przygotowywać do sezonu?!?! O jakieś 5 miesięcy za późno...
Z twoich wypowiedzi wywnioskowałem też że takie parcie na kupno roweru masz tylko po to aby przed kolegami się szybko pochwalić czy coś w tym stylu...Po co kupować gorsze skoro można mieć coś lepszego?! I Core też nie jest wart swojej ceny...
Voltage i tyle w temacie...
Mafin
Kontakt:

Kurde,z tego co widzę to wy sie uparliscie voltage :/ A ja nie chciałem byście mi narzucili jaki rower mam kupić, tylko zebyscie dawali mi tutaj propozycje rowerów jakie mozna za ta cenę kupić... A ja juz wcześniej powiedziałem, że juz sie przygotowywałem, a teraz chce wsiąść na bika i juz zacząć norm. jeździc... Parcia na nowego bika nieee mam, bo moi znajomi też mają fajne rowery. Pozatym bike jest do jeżdżenia a nie do szpanowania ;) poprostu chciałem poznać jakie rowery sa w takiej cenie :) Rozumiem, że voltage sa bardzo dobre, ale dzięki czemu ? Poprostu sa rowery dobre, w które mozna zainwestować, a sa też rowery, które kupujesz i musisz jeździć, bo nie masz kasy by w niego zainwestować ;) Ludzie wrzućcie na luz :P
Może i nie jestem specem od zjazdów, ale cos tam jednak wiem ;)
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

Stary, nie ma nowych rowerów w tym segmencie cenowym. Jakbys miał do 10k to mozna cos myśleć, do 6k to jeszcze prayer z rowerowego, a i tak najlepszy voltage-rama podobno się świetnie sprawuje. Chciałeś porady to ją dostałeś-doradziliśmy Ci voltage'a. Jak chcesz cos innego to po co sie pytasz?
ODPOWIEDZ