[Piasta] Saint 2010 przód - odkręcenie bieżni

Godryk
Kontakt:

[Piasta] Saint 2010 przód - odkręcenie bieżni

Post autor: Godryk »

Witam
A wiec tak zarówno ja jak i mój brat posiadamy te przeklęte piasty. Cały problem jaki z nimi mamy to nie (jak w większości przypadków) luzowanie się piasty, a zapiekanie się bieżni (samoczynnie wkręca się do środka co powoduje całkowite zablokowanie kola) I tak dziś po paru zjazdach bieżnia w piaście mojego brata dokręciła się tak mocno ze niczym nie jestem w stanie tego odkręcić a kolo w szczycie formy możne obracać się co najwyżej na ośce :evil: Proszę doradźcie co można z tym fantem zrobić (poza pozbyciem się sainta :wink: ) Dodam ze u mnie ta bieżnia wkręciła się tak mocno ze nawet to łożę na klucz nie wystaje spoza kołnierza ale chociaż mimo chrupania kolo się kreci... Nie wiem możne ktoś z was spotkał się już z tym problemem i zna jakiś magiczny sposób czy dziwny klucz do odkręcania tego :wink:
Pzd
Godryk
Kontakt:

Post autor: Godryk »

No proszę panowie doradźcie coś. już chyba 4 dzień się z tym męczę i niema żadnych efektów. pogodę mamy ładna a brat musi w domu siedzieć...
http://techdocs.shimano.com/media/techd ... 677327.pdf
chodzi dokładnie o odkręcenie części nr 3 (Right Hand Cone (M25) )
Pzd
ODPOWIEDZ