WIFI w telefonie zjada kase
WIFI w telefonie zjada kase
Witam, ostatnio chciałem sobie przetestować wifi w moim telefonie (Nokia X3-02). Więc wchodze sobie do centrum handlowego, siadam w McDonaldzie, biorę telefonik, właczam przeglądarke (opera mini) i wychodzi komunikat czy połączyć z normalnym internetem czy z dostępnymi sieciami, wybrałem sieć, i chodze sobie po necie już uradowany, szczęśliwy, a tu nagle jeb.. "Brak środków na koncie". to samo gdy łaczyłem się bez przeglądarki, wychodził komunikat że połączenie niedostępne a po chwili sms że brak środków na koncie.
I o co tu chodzi ? xd
I o co tu chodzi ? xd
A o to chodzi,że w tego typu restauracjach (nie wszystkich, ale większości) jest HotSpot czyli,że możesz sobie obejrzeć tylko ich strone. Więc za pomocą wi-fi nie ma możliwości przeglądania neta. A opera jest taka,że albo ci wejdzie na płatne albo Ci wyskoczy brak łączności albo coś w tym stylu.
Najlepszym sposobem jest usunoć punkty dostępu tak jak to napisał kolega wyżej.
Wtedy ni **uja Ci zje nawet grosika ;]
Najlepszym sposobem jest usunoć punkty dostępu tak jak to napisał kolega wyżej.
Wtedy ni **uja Ci zje nawet grosika ;]
[K]
-Amor (+180 skoku,najlepiej 2 półka) ,
-Manetka Sram(używana,9 biegów),
-Korby,
-Hebel.
-Amor (+180 skoku,najlepiej 2 półka) ,
-Manetka Sram(używana,9 biegów),
-Korby,
-Hebel.
Z definicji hotspot oznacza miejsce, gdzie jest bezplatny dostep do internetu i to calegoTaran96 pisze:Cytuj

Natomiast niektore kawiarenki/bary itd. podaja haslo dostepu na jakiejs karteczce jak sie u nich cos zamowi.
Tak, tylko nie widze sensu robienia tego skoro telefon korzysta z wi-fi a nie polaczenia po simie. Wszystko da sie skonfigurowac i nie na mozliwosci polaczenia sie z jakims smieciem.EZrider pisze:W Windowsie Mobile np. można wyłączyć zupełnie moduł SIM (tryb samolotowy? jakoś tak) i dalej korzystać z telefonu.
A jesli ktos chce sie zabezpieczyc to pewna i sprawdzona metoda usunac wszelka konfiguracje polaczen internetowych

Ale nie ma sie co martwic. Nokia e51 ma ten sam problem. Telefony same z dupy nazwiazywaly polaczenia i zdzieraly pakiety danych bez wiedzy uzytkownika. O taki maly bug bo wgrany jakis software do updatow.
http://spinacz86.pinkbike.com/
posiadam e72 i baaardzo duzo korzystam z neta w telu (miesiecznie schodzi spokojnie 500 mb korzystajac z samego neta przez GRPS etc + spooooro WIFI) i nigdy nie zrzeralo mi kasy z poza pakietu ewentualnie korzystajac z wifi zeby jadlo kase z tel, a w taki sposob korzystam z telefonow od.. 2 lat mniej wiecej, mialem juz HTC, e61i, e71, teraz e72 i nigdy nie mialem problemow