[Piasta] Deemax tył - smarowanie zapadek
-
- Kontakt:
[Piasta] Deemax tył - smarowanie zapadek
Witam. Zabrałem się za serwis tylnej piasty, bo bębenek dość ciężko się kręcił i przy większych obrotach tylnego koła "ciągnął" za sobą cały napęd.
Rozebrałem, patrze, zapadki faktycznie suche. Przy składaniu posmarowałem każdą zapadkę lekutko smarem, ale efekt jest jeszcze gorszy niż przed serwisem. Bębenek strasznie ciężko się kręcił i praktycznie nie było go słychać (a piasta to deemax). Wyczyściłem smar, poskładałem, psiknąłem WD40 i jest o niebo lepiej. Tylko teraz pytanie - czy takie smarowanie zapadek będzie dobre?
Rozebrałem, patrze, zapadki faktycznie suche. Przy składaniu posmarowałem każdą zapadkę lekutko smarem, ale efekt jest jeszcze gorszy niż przed serwisem. Bębenek strasznie ciężko się kręcił i praktycznie nie było go słychać (a piasta to deemax). Wyczyściłem smar, poskładałem, psiknąłem WD40 i jest o niebo lepiej. Tylko teraz pytanie - czy takie smarowanie zapadek będzie dobre?
Kolego drogi proponuje kapnąć kropelkę (nawet pół kropelki ) na zapadki smaru do łańcucha na przykład ten czerwony FL albo jakiś inny rzadki smar , jak poszukasz na forum znajdziesz coś więcej , ten temat już był poruszany .
I tak z ciekawości jakie masz łożyska w tym bębenku ?
Jak zwykłe to tez małe ilości smaru do łożysk proponuje na nie dać nie przesadzać .
I tak z ciekawości jakie masz łożyska w tym bębenku ?
Jak zwykłe to tez małe ilości smaru do łożysk proponuje na nie dać nie przesadzać .
-
- Kontakt:
No właśnie napisałem że ma być rzadki smar , według mnie ten(zielony jak mniemam ) jest trochę za gęsty , zresztą zobaczysz , ale na pewno będzie lepszy od jakiegoś smaru łożyskowego .
Na czerwonym(na suche warunki ) cyka aż miło . Tan nic specjalnego nie trzeba , w czasie pracy są zakleszczone wiec się nie poruszają , a do cykania nic specjalnego im nie trzeba , byle nie było sucho .
Na czerwonym(na suche warunki ) cyka aż miło . Tan nic specjalnego nie trzeba , w czasie pracy są zakleszczone wiec się nie poruszają , a do cykania nic specjalnego im nie trzeba , byle nie było sucho .
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: