[Kona DH] Ulepszyć czy wymienić?

kuklis
Kontakt:

[Kona DH] Ulepszyć czy wymienić?

Post autor: kuklis »

Pytanie, mam rower Kona Cowan 2005 i chcę sobie w fr/dh śmigać. Nie pasuje mi praca amorka bo ma mały skok i jest twardy (DJ 3 - 100 mm). Poza tym rowerkiem bardzo dobrze mi się jeździ. Więc co z tym zrobić - jaki tam amor mogę wsadzić, bo zjazdówka hardtailem (chyba tak się to nazywa:) chyba nie jest czymś nienormalnym? Czy może nie lepiej zmienić na jakiegoś full'a.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

To nie kwestia hardtail vs full tylko tego, ze Cowan to nie jest rama do FR/DH. Sugerowałbym przynajmniej rame i amora.

btw. Jak dj jest za twardy to kwestia sprezyny, która mozna kupic mieksza niz samego amora. Co nie zmienia faktu, ze nie jest to amor do dh.
Piotr
Kontakt:

Post autor: Piotr »

Jesli dobrze Ci sie jezdzi, to nie ma sensu zmieniac. Amorek faktycznie srednio zjazdowy wiec mozesz sprobowac zamienic sie z kims lub sprzedac i kupic inny (z1,pike, domain). A jazda na ht w fr/dh jest jak najbardziej zdrowym objawem;)
jaro09
Kontakt:

Post autor: jaro09 »

Jeśli mieszkasz blisko gór/ górek kamienistych i stać Cię na zmianę to lepiej zmień. Będziesz miał więcej frajdy z jazdy.

Możesz sobie sprawić coś dh/fr z jedną półką 170/ 170 mm, będziesz miał lżejszy i zwinniejszy sprzęt, którym z pewnością ogarniesz wszystkie miejscówki w kraju. Ale to już większy wydatek.
www.ects.pl
ODPOWIEDZ