Obrecze Mavic?
Obrecze Mavic?
Witam chcialbym zaciagnac porady co do obreczy ktore zamierzam kupic.
Wybralem firme Mavic i obrecze ex 721 32 szprychy kolor czarny. Kola chce zlozyc na tych obreczach w rowerze typu full ktory bedzie uzytkowany w DH i FR waze ok 80kg poziom jazdy dobry. Nie jestem pewien do konca czy moj wybor jest dobry. Czy mozna lepiej wybrac?
Wybralem firme Mavic i obrecze ex 721 32 szprychy kolor czarny. Kola chce zlozyc na tych obreczach w rowerze typu full ktory bedzie uzytkowany w DH i FR waze ok 80kg poziom jazdy dobry. Nie jestem pewien do konca czy moj wybor jest dobry. Czy mozna lepiej wybrac?
Re: Obrecze Mavic?
no wlasnie tez rozwazalem ex 729 disc ale troche mnie waga przeraza a i wolalbym miec 2 rowne obrecze. Bo jesli chodzi o lekkie obrecze to chyba najlepsza opcja?Krzyś pisze:Krzyś
rozuemiem ex 729 disc to najmocniejsza obrecz detkowa w ofercie mavica ale jej waga to 675g a waga ex 721 to 590gSeraaX pisze: SeraaX
dlatego na komplecie felg mozna zaoszczedzic 170g

no wlasnie jestem na ich tropie:)Vin_OSW pisze: Vin_OSW
-
- Kontakt:
dzieki za mala recke takie info mnie bardzo pozytywnie nastawia do obreczygrzesiekfrchelm pisze: grzesiekfrchelm

-
- Kontakt:
tak myslalem ze ex 721 bedzie dobrym wyborem no nic mysle ze zamowie te obreczeKorean_Boy pisze:Korean_Boy

-
- Kontakt:
dzieki za reckejasiek_krk pisze: jasiek_krk

no to mam nadzieje ze przysla 541gramowBombell pisze:Bombell

okay co do wytrzymalosci to juz jestem przekonany ale spadanie opony? to nowoscMoskit pisze:Moskit

Witam
Podepnę się pod ten Post.
Jakie są dobre obręcze, które możecie polecić ale muszą być w kolorze białym.
Chyba że są Ex721 lub 729 białe
Podepnę się pod ten Post.
Jakie są dobre obręcze, które możecie polecić ale muszą być w kolorze białym.
Chyba że są Ex721 lub 729 białe
Jo
mavic ex 721 wystepuja w kolorze srebrnym ale tobie chodzi dokladnie o bialy? to nie znam zadnej obreczy mavica do ostrego MTB czy tez extremalnego MTB w kolorze bialymslayer90 pisze: slayer90

Przegladam katalog rowerowy i nie widze bialych obreczy renomowanych marek jedyne co znalazlem to obrecz Syncros FR DSP32 wystepuje w kolorze czarnym i bialym i jak dobrze widze to Sun Rims seria MTX jest dostepna w kolorach odpowiednio czarny i bialy

No właśnie a czy te Syncross lub Sunrims beda dobre do ciezkiego DH tz nieudane skoki, kamienie, schody kamienne z przerwami na spływy wody i podobne.
W parku rowerowym Hafjell maja do wypożyczania scotty i wszystkie maja koła białe sunrims i po roku czasu w 20 rowerach nie wymieniali żadnego koła, czyli wydaje mi się że to dobre kółka bo jak ktoś wypożycza rower to jedynie do katowania .
Osobiście używam mavic crossmax xl ust - całe koła i po dwóch latach jedynie tylnie koło złapało lekkie bicie, które nie ma problemu aby wyprostować a naprawdę były katowane, więc do mavica mam sentyment ale nie robi on nic w białym kolorze
W parku rowerowym Hafjell maja do wypożyczania scotty i wszystkie maja koła białe sunrims i po roku czasu w 20 rowerach nie wymieniali żadnego koła, czyli wydaje mi się że to dobre kółka bo jak ktoś wypożycza rower to jedynie do katowania .
Osobiście używam mavic crossmax xl ust - całe koła i po dwóch latach jedynie tylnie koło złapało lekkie bicie, które nie ma problemu aby wyprostować a naprawdę były katowane, więc do mavica mam sentyment ale nie robi on nic w białym kolorze
Jo