Rękawiczki Alpinestars, any good?

frango
Kontakt:

Rękawiczki Alpinestars, any good?

Post autor: frango »

To że AS ma sporo dobrych produktów, to wiem... Bionic Neck Support czy ambitnie wyglądające ochraniacze w których śmiga Minaar... ale czy rękawiczki są coś warte?
Miał ktoś z już nimi doczynienia?
Te mi się pobają
http://sklep.gofox.pl/product-pol-3771- ... Glove.html
Od biby prasowałyby mi do kasku i roweru ;)
pozdro

frango
Wujek_cieta_riposta
Kontakt:

Post autor: Wujek_cieta_riposta »

Nie miałem do czynienia z tym konkretnym modelem, ale z czasów gdy jeszcze śmigałem na motocyklu ciepło wspominam A.S., ponieważ miałem jeden z wyższych modeli przeznaczonych na szosę. Po tym, gdy pewnego razu przyje*ałem w samochód i przejechałem 50metrów na łapach po asfalcie moje alpinestars jedynie lekko się starły, zero postrzępień ani rozerwań, jeszcze jakiś czas potem bezproblemowo w nich śmigałem, natomiast kumpel, który jeździł na crossie miał rękawice Alpinestars'a do mx-supermoto i bardzo je chwalił za wygodę i poziom ochrony ( materiałowo-skórzane z carbonowymi wstawkami, kosztowały ze 350zł ) ale z tego co kojarzę do dzisiaj w nich śmiga, a to już parę lat ;) . Rzeczywiście produkty Alpinestars trochę kosztują, ale w tym przypadku płaci się za jakość. ;) .
jasiek_krk
Kontakt:

Post autor: jasiek_krk »

Zawsze miałem ochotę na rękawiczki AS (model gravity ) ale jakoś zawsze wtedy kiedy rozglądałem się za nowymi rękawicami na crc nie było mojego rozmiaru...
dragula88
Kontakt:

Re: Rękawiczki Alpinestars, any good?

Post autor: dragula88 »

Fajne są ale 2 stówy? Ja kupiłem z allegro rękawiczki firmy Fly, mają teraz fajne ceny:
http://allegro.pl/rekawice-fly-cross-en ... 87851.html
mam taki model, jak dla mnie są niezłe, aczkolwiek krótko ich używam, ale materiały są dobre, wydają się być solidne, no i ta cena... ;) Kolorek możesz sobie dobrać, sporo mają ;).
Life is simple, You make choices, and never look back..
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Najlepsze z oferty, mimo tych wszystkich ochraniaczy (których nie lubię itd) rękawiczki są zaskakująco wygodne, bez porównania z TLD.
SitoD
Kontakt:

Post autor: SitoD »

Posiadam podobny model AS, są bardzo szmaciane, bez żadnej tarki i gleby powoli się rozlatują.
W porównaniu - nawet do Foxa Dirtpaw - wypadają słabo, już nie mówiąc o Dakine.
Nie wiem jak inne modele i zaznaczam, że to czysto subiektywna opinia - bez spiny.
ODPOWIEDZ