Napinacz

Beju1234
Kontakt:

Napinacz

Post autor: Beju1234 »

Otóż mam Kross'a panic'a i chciałbym do niego założyć napinacz : mt- 93 i otóż czy będzie pasował ? Edit : ok już wiem że będzie pasował , tylko teraz czy ktoś wytłumaczy mi jak go założyć i jak zdjąć z przodu 2 rzędy (1 i 3 chcę zdjąc i zostawić 2 i na nią zamontować napinacz.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Po pierwsze masz już ten napinacz? W tej cenie można mieć coś normalnego, dlatego jeśli jeszcze nie kupiłeś to coś innego się znajdzie.

Co do zakładania: Zdejmujesz zębatki 1,3 przednią przerzutkę razem z manetką i linkami, odkręcasz miskę supportu od strony zębatek. Zdejmujesz jedną lub dwie podkładki (nie pamiętam ile tam było, zobacz jakiej grubości jest napinacz w miejscu montażu i odejmij tyle samo podkładek. Ustawiasz napinacz i skręcasz wszystko do kupy.
Beju1234
Kontakt:

Re: Napinacz

Post autor: Beju1234 »

No niby nie kupiłem , ale to jest taki początkowy napinacz na miesiąc może 2 , oby do wakacji posłużył a potem wymienię na jakiś lepszy np, z Dartmoor'a .
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

To zamiast napinacza kup sobie rozkuwacz i skróć łańcuch, klucz do suportu i ściągacz do korby, tak na przyszłość.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Zapamiętaj jedną ważną rzecz- nigdy nie baw się w pół środki, poczekaj tydzień, jeśli nie ma czegoś dostępnego, dozbieraj, poszukaj ale nigdy nie kupuj nic na szybko. Po co płacić dwa razy, lepiej odrazu kupić coś dobrego. Napinacz o którym pisałeś kosztuje 60zł na allegro, niewiele drożej kupisz taki http://allegro.pl/truvativ-boxguide-nap ... 12776.html który będzie bez problemu jeździł kilka sezonów a potem znajdziesz na niego chętnego, bo ten o który pytasz to byłby cud jeśli ktoś by to odkupił.
ODPOWIEDZ