Bike Parki w Niemczech

lubella
Kontakt:

Bike Parki w Niemczech

Post autor: lubella »

Witam. Jest już założonych kilka tematów co do warunków na trasach w Polsce i w Czechach jednak nie ma żadnego info o trasach i Bike Parkach w Niemczech. Ze Szczecina mamy wszędzie daleko więc na pierwszy wyjazd w sezonie odpuszczamy Polskie trasy ze względu na nie pewne warunki. U pepiczków na razie śmigać można chyba w tylko w Libercu... wieć tu pojawia się moje pytanie.
Czy oprócz Winterberga są jeszcze jakieś fajne bikeparki do których można by pojechać na weekend majowy?
Dexs
Kontakt:

Re: Bike Parki w Niemczech

Post autor: Dexs »

Witaj kolego ja w Niemczech przebywam pewien czas i po swietach wpadam do Niemiec z rowerkiem bo planuje na swieta zakup ja mieszkam kolo hamburga i jest tu traska spoko w Harburgu jest to jedna z dzielnic Hamburga i jest naprawde ok
Rower nie kobieta nigdy cie nie zdradzi :)
lubella
Kontakt:

ok. ale mi nie chodzi o lokalne traski tylko bike parki lub trasy z wyciągiem :)
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

Zdecydowanie polecam Winterberg
karkov
Kontakt:

Post autor: karkov »

31 km dalej od winterbergu ,willingen ,jutro tam jade na zwiad niestety bez biku ...pozdro
uzzi+totem
eMDe
Kontakt:

Post autor: eMDe »

Ja prawdopodobnie odwiedze w tym roku ten lokalny bikepark: http://www.bikepark-albstadt.de
lubella
Kontakt:

eMDe pisze:
Ja prawdopodobnie odwiedze w tym roku ten lokalny bikepark: http://www.bikepark-albstadt.de
wygląda zacnie! daj znać jak już go odwiedzisz! jakieś info odnośnie cen i noclegów :)
misio_de
Kontakt:

Post autor: misio_de »

Winterberg polecam, jest dużo tras, choć na max 2-3 minuty, jest dużo dodatkowych miejsc do nauki i zabawy. Życzę nam Polakom takiego choćby jednego bikeparku.

My zresztą śmigamy tam na majowkę, żeby się trochę rozjeździć.
lubella
Kontakt:

misio_de pisze:Winterberg polecam, jest dużo tras, choć na max 2-3 minuty, jest dużo dodatkowych miejsc do nauki i zabawy. Życzę nam Polakom takiego choćby jednego bikeparku.

My zresztą śmigamy tam na majowkę, żeby się trochę rozjeździć.

Dajcie info na temat cen noclegów bo też planujemy tam pojechać ale w późniejszym terminie.
misio_de
Kontakt:

Przez net najtaniej znalazłem za 10 Euro od łba za noc, ale jak wrócimy to dokładnie napiszę co, jak, gdzie i za ile.

Jeszcze zahaczymy o Willingen, więc napiszę jak tam jest, bo jeszcze nie byłem.
lubella
Kontakt:

po powrocie koniecznie proszę o recke z miejscówek i kontakty na sprawdzone noclegi :)
misio_de
Kontakt:

Postaram się o helmet cam... jeśli Mietek zgodzi się z nim jeździć, bo ja za szybko śmigam :lol:
ODPOWIEDZ