Cała prawda o modach z forum

exbikerman

Cała prawda o modach z forum

Post autor: exbikerman »

Ładnie modzi lecą po bandzie.

1. Pisząc w temacie o pękniętej ramie speca dostałem ostrzeżenie od seraxx z wytłumaczeniem:

" To ostrzeżenie dotyczy następującego postu: viewtopic.php?f=5&p=856123#p856123. nie masz co pisać, nie pisz wcale ;)""

potęga pany !

2. Piotrex w temacie jak sprowadzić ramę z działu offtopic zrobił ewidentną prywatę (za którą każdy inny użytkownik dostał by ostrzeżenie), po czym usunął swoją wypowiedź i ingerował w wypowiedź twórcy tematu.

Ciekawe czy teraz też zostanie usunięty mój post i czy dostane kolejne ostrzeżenie ?

Co wy sądzicie na temat samowolki modów, którym najwidoczniej powiększają się jaja jak kogoś na forum udupią wg. własnego widzimisię... ?
Fly, fly, fly so high
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Co dokladnie w poscie napisałes? Bo temat skasowany jest.

2. Piotrexa polecali inni zanim sie tam pojawił. Miał udawac, ze nie jest o nim mowa? To nie była zadna prywata tylko była mowa o usłudze, która on oferuje. Jakby była mowa o sklepie to myslisz, ze tez bysmy kasowali?

Swoja droga w logach moderatorskich widze tylko usuniety post, zadnej ingerencji nie widze.
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

Spaced,moja prywata polegala na tym,ze napisalem posta w stylu "cos Ci znajde,moje namiary masz na pw".
napisalem,bo Kunic4 nie odczytywal wiadomosci.zwrocilem mu uwage postem,przeczytal,posta usunalem.ze zbieglo sie to w czasie z postem Exbikermana,to efekt mamy jaki mamy :].
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
exbikerman

Kolego pisałem dość dużo i mam wrażenie że w temacie o pękniętej ramie tylko i wyłącznie ja wyłożyłem od A do Z co kupujący powinienbył zrobić. Nikt inny tego nie napisał, tylko wszyscy dogadywali. Takie tu panują zasady, he ?
Fly, fly, fly so high
Spaced
moderator
Kontakt:

To co napisałes konkretnie?
Banan725135650
Kontakt:

Post autor: Banan725135650 »

Panowie po co takie spiny?
exbikerman , wrzuć na looz ;) Albo załatw sobie te sprawy na priv ;)
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Obrazek

Podwójny za dwa świetne tematy... Jak bym był modem, dałbym bana, za sianie fermentu i napinanie się. Bo gołym okiem było widać że byłeś przygotowany na to że wywalą temat, tylko Ci nie wyszło :P
szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

exbikerman Ciesz się, że ja nie jestem modem :D
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

Oj boli jak się przymknie komuś temat do trollowania...
Nie pamiętam co dokładnie kolega napisał, ale było to w prześmiewczym tonie i pełne błędów pisanych specjalnie, żeby pokazać jak to on ma głęboko ortografię i całe forum.

Dlatego poleciało ostrzeżenie i jak jego opisie ponownie zachęcam: nie masz co pisać, nie pisz wcale.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

szymon102 Wtedy "exbikerman" zostałby męczennikiem forum, a nie o to w tym wszystkim chodzi. Nie pierwszy i nie ostatni.
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

szymon102 też bym niezłą siekę zrobił, oczywiście nie jak mówi kolega który założył temat, ale sory, jest wiele tematów nadających się do korekty, zamknięcia czy usunięcia.

A jak to się mówi "Mod zawsze ma racje" :)
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

SegatiV pisze:jest wiele tematów nadających się do korekty
jak widzicie,ze jest cos co sie nadaje do korekty to macie taki maly przycisk pod postem "zglos ten post",wystarczy kliknac,ewentualnie dolozyc dodatkowe informacje i zgloszenie leci do nas.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
whitebull
Kontakt:

Post autor: whitebull »

"Kolejny przykład na cwaniactwo modów na forum.

Otóż mój temat zwracający uwagę na problem samowolki moderatorów został stłumiony... usunięciem go kilka minut po powstaniu.

Napisałem tam nieprzychylne uwagi na temat seraxx i piotrex (a szczególnie tego drugiego) i jak widać tworzą oni sami sobie rzeczywistość kontrolowaną.

Dalej będziecie usuwać tematy i dawać ostrzeżenia na lewo i prawo ?"
Z nowego tematu.

Teraz na miejscu Modów poleciał by BAN. Najpierw się sprawdza czy post nie został przeniesiony, a dopiero potem zakłada się nowy, jak został usunięty...
Zobaczymy czy kolega ma na tyle dumy i honoru, aby przeprosić Modów za oskarżenia w nowym poście...
http://skakamy.pinkbike.com/
exbikerman

whitebull Za co twoim zdaniem mam dostać bana ? Za publiczne "oskarżenia" w kierunku modów ?
Twoim zdaniem zdziałał bym coś pisząc do nich tylko PW ?

Nie mam za co przepraszać :mrgreen:
Fly, fly, fly so high
Banan725135650
Kontakt:

Post autor: Banan725135650 »

exbikerman pisze:Twoim zdaniem zdziałał bym coś pisząc do nich tylko PW ?
Tak ;) Bo to też ludzie.
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

whitebull d0 3 razy sztuka ;)
Następnym razem ( bo zapewne będzie) zostawię taki durny post exbikermana za który dostał ostrzeżenie, żeby potem się nie usprawiedliwiał że dostał za "doradzanie komuś".

exbikerman Możemy już zamknąć ten temat, czy jeszcze chcesz się trochę ponarzekać?
Spaced
moderator
Kontakt:

exbikerman pisze:Nie mam za co przepraszać
Watpie zeby ktos sie czuł urażony ale masz. Oskarżasz ludzi, kiedy tak na prawde po prostu jesteś slepy i nie widzisz, ze ci temat przemiesiliśmy bo nie wiesz do czego działy służą. Nastepnym razem bedzie warn to bedziesz miec wiecej powodów do złosci.

A co do PW - Masz adminów na forum. Mozna było do nich napisac ale chcesz to pisz tutaj. Mnie ten temat bawi.
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Jakbym miał znajomych-modów na swoim forum również mogliby naginać prawo. Wkurzające czasem, ale jak się nie podoba to znajdź inne tak popularne, polskie forum dh/fr/po trochu innych. Chociaż i tak pewnie* nie trafiłeś z argumentacją.

*bo całej sprawy nie znam i nie chce mi się poznawać
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

exbikerman pisze:whitebull Za co twoim zdaniem mam dostać bana ? Za publiczne "oskarżenia" w kierunku modów ?
na moje to wystarcza :mrgreen:
SeraaX pisze:Następnym razem ( bo zapewne będzie) zostawię taki durny post exbikermana za który dostał ostrzeżenie, żeby potem się nie usprawiedliwiał że dostał za "doradzanie komuś".
W żadnym razie, na to jest moderacja żeby się pozbywać śmieci, jeżeli mamy zatrzymywać posty tylko po to żeby ktoś nam nie zarzucał dziwnych praktyk to równie dobrze możemy nic nie robić a przecież nie o to chodzi.

Przykro mi, na tym polega działanie moda, że może więcej niż inni i na tym polega jego praca żeby selekcjonował posty wg. własnego przekonania i poglądów, nikt się nie musi zgadzać, ale każdy musi się podporządkować, taki system. Jeżeli ktoś chce go zmieniać zapraszam do zostania modem wystarczy wykazać się wiedzą i predyspozycjami.

Także panom obrażalskim dziękujemy i zapraszamy do grzecznego korzystania z forum, w ramach zasad które obowiązują.
ODPOWIEDZ