[Wierchomla] Warunki
[Wierchomla] Warunki
Witam
jak w temacie, jeździł już ktoś, jak wygląda trasa?
jak w temacie, jeździł już ktoś, jak wygląda trasa?
-
- Kontakt:
Re: [Wierchomla] Warunki
Witam, jestem w tej chwili na Wierchomli - wyciąg działą w weekendy (od wakacji 7 dni w tygodniu)
Wszystkie trasy z zawodów Pucharu Polski (i nie tylko) są przejezdne i odświeżone.
Od zeszłego sezonu na trasie pojawiło się kilka nowych hopek i powstał nowy odcinek za bacówką (na dniach wrzucę zdjęcia z tego miejsca)
Wszystkie trasy z zawodów Pucharu Polski (i nie tylko) są przejezdne i odświeżone.
Od zeszłego sezonu na trasie pojawiło się kilka nowych hopek i powstał nowy odcinek za bacówką (na dniach wrzucę zdjęcia z tego miejsca)
-
- Kontakt:
Czołem! W Wierchomli czynne są 3 trasy od góry..w dużym lesie 2 traski ( jedna Pucharowa), a po prawej taka szybka z przelotem przez stok na bandy albo jazdą po korzeniach i wylotem na stok poniżej linii band! Następnie opcja sekcji z kamieniami i hopa z banerem Adrenaline M.D...następnie po lewej rock garden albo po prawej str pod kolejką wjazd do małego lasku i wylot na stok z gapa na lądowanie:D I teraz jest rzecz o której sie dowiem we czwartek..bandy za bacówką..i banda po rock gardenie na duzą hope na stoku która lata temu była. A za bacówką linia band i stolik albo tylko bandy, zobaczymy..generalnie czekamy na potwierdzenie o koparkę. Rzeczą nową jest wlot do lasu za bacówką..hopy, rock garden, korzenie (wszystko co trzeba, w sobote na suchym jezdzilismy i bylo płynnie i szybko). W dolnej częsci odcinka dwie opcje..albo jazda na wprost na gapa i banda w prawo albo przed gapem w lewo i luzniejsza jazda w dół po korzeniach kamianiach ( łatwiej i na wprost). Poniżej przy przekazniku orange czynna ścianka z kamieniami i banda pod tym.Tam jest o tyle ciekawie ze poniżej ścianki jest trapezik ( powstanie też zjazd na trapez z podestu z desek, miedzy drzewami..dół z dużą ilościa korzeni, zjazd na polanke z trawersem i przejazd albo na wprost do kolejki albo zaraz za mostkiem z desek skret w prawo i przejazd korzeniami i uskokami z zakończeniem na wyciagu stonoga ( jak było to lata temu). Wygląda to ciekawie i jazda jest naprawde na funnie.Nie ma tutaj jakichś bardzo technicznych odcinków ze wzgledu na nachylenie góry. Nie chcemy też wchodzić w droge nadleśnictwu i mamy wyznaczone miejsca gdzie mogą powstawać nowe motywy wiec jesteśmy zadowoleni z tego co powstaje i wpadajcie obczajcie / pzdr!
To trzymam kciuki w czwartek. Ta góra ma potencjał żeby zrobić tam naprawde fajne fun'owe linie, a taka linia band idealnie by sie wpasowała pod laskiem za bacówką. Jak uda się wam wjechać z koparką to można tam nieźle narozrabiać. Ja bym widział ciasne bandy i małe stoliki między nimi. powodzenia
http://www.totalbikes.pl -Profesjonalne Obozy Rowerowe
http://www.urgebike.pl -kaski Urge
http://www.urgebike.pl -kaski Urge
-
- Kontakt:
trasa na wiercho super:) chlopaki porzadnie zabirali sie za naprawe i modernizacje tras i calkiem niezle im to wychodzi;d tak trzymac:)!!
kto wie Tomachin, moze Twoje marzenie kiedys sie spelni ;p
-
- Kontakt:
Byłem w ten week. W górnym lesie powyłaziło dużo korzeni. Parę nowych hopek się pojawiło. Jak dla mnie całkiem pozytywnie. I widać że przynajmniej 1 trasa wciąż w budowie wiec będzie jeszcze lepiej:)
W czerwcu wyciąg będzie działał na okrągło, niezależnie od ilości riderów? Chciałbym się tam wybrać w jakiś weekend czerwcowy ale nie wiem właśnie jak z wyciągiem. W kilku poprzednich, blisko mnie miejscach, które rozważałem, trzeba było zebrać grupkę, żeby uruchomili wyciąg. Jak to jest tutaj? Bo miejsce wygląda super ze zdjęć i filmów
Aha wiecie może koledzy ile kosztuje karnet na wyciąg?

Aha wiecie może koledzy ile kosztuje karnet na wyciąg?