[RAMA] Specialized Big Hit III 2006

mitoza-mejoza
Kontakt:

[RAMA] Specialized Big Hit III 2006

Post autor: mitoza-mejoza »

Witam ,

Ostatnio podczas jazdy na stojąco pod obciążeniem zacząłem słyszeć głosy :twisted:

Niestety , ciężko mi je jednoznacznie zlokalizować, nie jest to support na 100%, podczas uginania samego roweru też nic nie słychać.
Natomiast jeśli pedałuję na stojąco to skrzypi niemiłosiernie ....

Czy ktoś miał podobny problem ?

Czy mogą to być łożyska ?

Czy też tak błacha sprawa jak brak podkładki przy śrubie mocującej damper ?
Heksa_chloro_cykloheksan
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Łożyska w dolnym wahaczu, te przy supporcie, przynajmniej ja tak miałem.
http://www.youtube.com/watch?v=Hp6rESuVQ2E
Złap rękoma za wahacz przy łożyskach i poodginaj go na boki, zobacz czy trzeszczy.
miechooo
Kontakt:

Post autor: miechooo »

Podepnę się do tematu, mam tak samo w swoim banshee. Tylko zauważyłem jeszcze że jeśli rower stoi nieużywany to przy pierwszych paru metrach nic nie strzela, tak jakby dopiero gdy się rozrusza. Miałem tak kiedyś i się okazało że to gwint w pedałach strzelał, ale teraz sprawdzałem i nic takiego :(
bazooczyskoDH
Kontakt:

Post autor: bazooczyskoDH »

Zdejmij korby i posmaruj wielowypust, przy okazji dokręć miski suportu. Pedały też odkręć i gwinty potraktuj smarem, to samo z śrubkami od blatu ;)
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Kiedyś jak miałem signa to trzeszczały mi przelotki na pancerze przerzutki, wystarczyło je wyczyścić. Jeśli to jednak były by łożyska, to idą tam dwa 6902rs jeśli nic nie pomieszałem.
ODPOWIEDZ