Kupno roweru Dh do 3k

morxmor
Kontakt:

Kupno roweru Dh do 3k

Post autor: morxmor »

Witam serdecznie drogich uzytkowników forum.

Mam problem polegajacy na tym iz ostatniego czasu postanowilem ze przesiade sie z mojego bmxa na zjazdówke, lecz niestety jestem całkowicie zielony w kwestii pojecia o sprzecie w tej dziedzienie.
Czy udało by sie kupic cos do 3000 zł i czy znalazłby sie ktos kto nakierowałby mnie w strone kupna dobrego roweru ?
mozecie mi wysylac swoje oferty i opinie na temat rowerów sklepowych

Pozdrawiam i licze na pomoc.
kuwer
Kontakt:

Post autor: kuwer »

ja polecam rozglądać się za sztywniakami bo fulla to w znośnym stanie ciężko będzie wyrwać.
z tej aukcji powinieneś stargować sporo poniżej 3k
http://allegro.pl/duncon-pitbull-06-mar ... 14323.html
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

przenosze do dzialu dla poczatkujacych.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Taran96
Kontakt:

Post autor: Taran96 »

Sztywniak będzie najlepszym rozwiązaniem.
Co do fulla to możesz polować lub składać coś na bazie kross fr 1/2 z juniorkiem np. wtedy byś się zmieścił w 3ooo PLN.
Kumpel złożył bardzo fajny secik ( http://www.pinkbike.com/photo/6583466/ )
dlatego proponuje złożenie sobie fajnego sztywniaczka ! W tym budżecie możesz na prawdę stworzyć dobry sprzęt.
morxmor pisze:mozecie mi wysylac swoje oferty i opinie na temat rowerów sklepowych
Interesują Cię tylko nowe rowery czy również używki?
[K]
-Amor (+180 skoku,najlepiej 2 półka) ,
-Manetka Sram(używana,9 biegów),
-Korby,
-Hebel.
morxmor
Kontakt:

Re: Kupno roweru Dh do 3k

Post autor: morxmor »

oczywiscie interesuja mnie równiez uzywki
Krzyś
Kontakt:

Post autor: Krzyś »

Ja też obstawiałbym za sztywniakiem, do 3000 pln jak mądrze będziesz wydawał kasę i natrafisz na kilka okazji (a o to nie trudno wbrew pozorom) to złożysz naprawdę genialnego hardtaila :) Np.
rama - Dartmoor Hornet (nówka poniżej 550 pln jak dostaniesz fajną zniżkę)
amor - Marzocchi 66 rc (ciężko dorwać, ale da rade za jakieś 800 pln nawet), ew. Rock Shox Domain
heble - Juicy 3/5 albo coś w tym rodzaju, do 300 zł za komplet
korba - stary Saint, ja wyrwałem w bdb stanie bez pakietu za 170 pln
koła - tutaj nie wiem, szukaj jakiś fajnych używek na allegro do 300/400 pln za komplet
sztyca, siodło - tutaj cokolwiek w miarę lekkiego i wygodnego, nie to jest najważniejsze, do 100 pln żebyś tylko się zmieścił
mostek - Hussefelt, tani, dobry, sprawdzony, jakieś 50 pln
kiera - Funn Fatboy, Cloud Wings of Pray, ew. coś innego szerokiego co ludzie polecają, bo zawsze lepiej kierę przyciąć delikatnie, niż narzekać, że za wąska, jakieś 120 pln
gripy - Dartmoor race - 40 pln
przerzutka - Shimano SLX Shadow/Sram x5 - 100 pln
napinacz - E13 jakiś, 150 pln
pedałki - HT, NS Aerial na maszynach czy coś w tym stylu, 120 pln
zostaje jakieś 200-150 pln na kasetę, łańcuch i opony, co może być trochę mało, ale łatwo będzie znaleść coś sensownego taniej niż ja podałem i kasy zostanie więcej, ew. zawsze możesz odrobinkę dozbierać :)
Ktoś ma jakieś inny, sensowniejszy pomysł na rower?
Taran96
Kontakt:

Post autor: Taran96 »

Dokładnie tak jak kolega w/w.
Samemu można stworzyć fajne cudo- a i jaka frajda przy składaniu!
Fakt też, że wiesz co pakujesz a przy gotowcu to historii każdej części nie poznasz. Pojęcie na pewno masz o bike'ach a w razie "w" jest forum na maszym dhz wiec z częściami ani składaniem problemów nie powinno być.
Co do okazji to święta racja. Wystarczy szukać na allegro czy pb a na pewno coś znajdziesz. Na nazzej giełdzie też warto poszperać.
Ja doradzam złożenie dobrego HT.
[K]
-Amor (+180 skoku,najlepiej 2 półka) ,
-Manetka Sram(używana,9 biegów),
-Korby,
-Hebel.
SkowronWro
Kontakt:

Post autor: SkowronWro »

wszystko fajnie ale boxxer jest do wymiany i ta kona to średnio do dh... brak przedniego hebla, napęd kiepski te opony pewnie też sa z papierową ścianka więc trzeba wrzucić jeszcze z 1000 zł by to ogarniało...
kamsal
Kontakt:

Post autor: kamsal »

SkowronWro widzę że mocno skrytykowałeś mój rower, i piszesz tak tylko dlatego,że Ty też sprzedajesz rower i chcesz komuś wcisnąć swój a widzę ze nie znasz podstawowych zasad handlu-bardzo nalegasz co do kupna twojego roweru i widac ze chcesz komuś wcisnąć go za wszelką cenę :lol: i to jest Twój błąd, a po drugie, "ta kona to średnio do dh" tym zdaniem mnie rozwaliłeś- 203mm skoku z przodu, 208mm z tyłu,nawet nie porównuj Twojego sztywniaka do mojej zjazdówki;] owszem przedni hebel by się przydał ale niestety nie mam kasy na skończenie w pełni mojego roweru i niestety muszę go sprzedać
a po za tym co Ty ku*** wiesz o moim boxxerze? :mrgreen:
jestem pewien że przy twoim Z1 pracuje jak masełko :wink:
SkowronWro
Kontakt:

jak byś wiedział moze miec nawet i milion skoku;) i nie oznacza to ze jest do DH. Jezlei ktoś śledzi kony to wie ze do dh najbardziej nadawały sie roczniki które ujeżdzał Barel czyli 07 w góre;) sam miałem BH 05 i Poisona furan i wiem ze to ze masz 20cm skoku nic nie znaczy. Amortyzator który pracuje jak masełko jest kijowy dla mnie bo lubie czuc po czym jade;) nie ma co sie kłucić kupujący i tak sam zadecyduje. A forum jest od tego by wyrażać własne poglądy :wink:
kamsal
Kontakt:

czemu usunąłeś link do aukcji Twojego roweru SkowronWro ?? wstydzisz się go? :mrgreen:
jeśli dobrze zrozumiałem kolega morxmor szuka roweru do DH a Twój nadaje się do 4x, rama dartmoor-pęknie po pierwszej lepszej hopie;)
kamsal
Kontakt:

a to są moje poglądy, masz rację skończmy tę dyskusję ;)
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

panowie,spokoj ma byc bo jak nie to poleca ostrzezenia i to w obie strony.
posta z aukcja usunalem ja bo reklamowanie swoich aukcji na tym forum jest zakazane-vide regulamin.
Kamsal-na koncu posta masz przycisk edytuj,jak chcesz cos dodac to dopisz do pierwszego posta zamiast tworzyc nastepny.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
SkowronWro
Kontakt:

:lol: :lol: :lol: wtydziłbym sie 6 letniej kony :lol: :lol: :lol: :lol: a nie ja usunąłem tylko modzi wiec pewnie twój tez zaraz poleci. A co do ramy to rama kona =zawsze pęka :mrgreen: nie wiedziałem ze HT do dh musi miec 2 pólke z przodu i 200skoku... napisałem ze wystarczy zmienic opony na 2ply i w góry bedzie OK.
kamsal
Kontakt:

"nie wiedziałem ze HT do dh musi miec 2 pólke z przodu i 200skoku.." czy ja coś takiego powiedziałem?? :D a co do ramy dartmoor-"zawsze pęka" :mrgreen: wiem coś o tym bo miałem kiedyś t4p 2010 i pękła mi przy 3-6 z 3 schodków. I tyle w tym temacie-ja już się zamykam bo nie chcę mieć ostrzeżenia :) Pozdrawiam
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

kamsal pisze:I tyle w tym temacie-ja już się zamykam bo nie chcę mieć ostrzeżenia :) Pozdrawiam
I tak trzymać, SkowronWro proszę zrób tak samo.
ODPOWIEDZ