Siema! Znacie może jakieś lekkie napinacze w granicach do 300zł ?? ( nowe lub używane ). Daje ten zakres pieniędzy gdyż nie wszyscy mają kasę na Weeze za 7 stówek, a dużo osób chciało by zejść z wagi swojej machiny.
Ja bede sobie robil cos ala mozzart, tyle ze z wlokna szklanego Poki co szukam rysunkow ze schematami mocowaniamia poszczegolnych systemow :)Do tego mysle skad zdobyc takie plasiki jakich uzywa mozzart
Koszt - mysle ze w 50 zl sie zamkne
Ja również robię dla siebie napinacz ale z teflonowymi prowadnicami jak narazie mam wycięty prototyp w celu przymiarki do mocowania. W tym tygodniu będę miał już ostateczną wersję
Załączniki
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=60954
[S] koło , kiera, mostek
Tosiek. Mozesz podeslac rysunek na maila ? Umozliwi mi rozplanowanie katow i otworow bo jeszcze nie wiem do jakiej ramy i z jakim mocowaniem bedzie ( poki co sprzedaje rame, a nowa nie wiem jaka bedzie ) scashone@wp.pl
tosiekDH jesli nie masz dostępu do jakichś super stopów to zmień projekt. Przerabiałem to. Zrobiłem podobnie ażurową konstrukcje z alu 6mm PA11 i skręcała się na wszystkie strony . Ostatecznie zrobiłem pełny boomerang z 5mm i jest ok. Nie jest super lekki po ale pierwszych testach wszystko jest OK. Klatka i prowadnica są oczywiście e13. Musze jeszcze znaleźć rolkę 9t żeby nie wystawała.