Formula ORO K18 vs. Avid Juicy Five

Soulforged
Kontakt:

Formula ORO K18 vs. Avid Juicy Five

Post autor: Soulforged »

Witam,

Wciąż mam duży dylemat względem wyboru hamulca - obecnie jeżdżę na Juicy Five z przewodami w oplocie i na ceramicznych klockach oraz tarczach Accent Blade 203 - jestem ogólnie zadowolony z tego zestawu, jednak szukam czegoś lepszego. W oko wpadł mi wymieniony w tytule model Formuli.

Czy ktoś z Was ma może jakieś doświadczenia z K18 lub porównanie miedzy Juicy a ORO?
bamix71
Kontakt:

Post autor: bamix71 »

...no więc tak...w tym sezonie bez inwestowania bo nie...kupiłem oro k18 zmieniłem klamki na Dangerboya + nowe klocki Ashima półmetalik i to działa zajebiście...potem przeleje płyn na Motula i będzie miazga do enduro...Moja przygoda z hemplami?hmm...Magura Gustaw,Magura Luise Fr,Avid JUICY3 oraz 7 iii...Formula po Luise fr jest super...to tyle bo się nie znam ;)
Radix
ak47

Post autor: ak47 »

warto brać formule, ale tylko te z roczników 2008 i wyższych. Wcześniejsze miały problem z tłoczkami w klamkach.

Siła formuli i juicy jest bardzo podobna, ale formula wyróżnia się wzorową modulacją, podczas gdy ta w juicy jest co najwyżej średnia.

Trwałość formuli przebija avida 2x.
Soulforged
Kontakt:

Post autor: Soulforged »

A jak wygląda sprawa serwisu (przelewanie/odpowietrzanie) Formuli w stosunku do Avida?
ak47

Post autor: ak47 »

odpowietrzanie formuli przebiega tak samo jak w avidzie.
ODPOWIEDZ