System kompresji, tłumienia powrotu

alvdh
Kontakt:

System kompresji, tłumienia powrotu

Post autor: alvdh »

Witajcie "bajkerzy". Mam do was pytanie/prośbę, czy moglibyście mi opisać o co chodzi w tych systemach tłumenia i kompresji bo nie za bardzo wiem/odczuwam ich dzałałanie. Kupiłem sobie 66rc3 z tymi systemami i kręcę i praktycznie nie odczuwam żadnej innej pracy, amorka nie mam w rowerze jeszcze tylko, naduaszam na koronę rękoma :).

- regulacja szybkiej kompresji,
- regulacja tłumienia powrotu

O co w nich dokładnie chodzi, bo nie za bardzo rozumiem ;/ ?
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

nie jesteś w stanie tego ruchami rąk wychwycić. szybka kompresja to takie jebut w widelec, np. jak wjeżdżasz na korzeń- skręcając amor mniej sie ugnie na takiej przeszkodzie.
tłumienie powrotu- jak szybko po ugięciu wraca amor- tego nie wiem jak możesz nie odczuwać! rozkręcone-amor wraca szybciutko- skręcone- amor wraca pare sekund.
tyle, pzdr :D
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

alvdh pisze:amorka nie mam w rowerze jeszcze tylko, naduaszam na koronę rękoma :)
Żebyś czasem nie urwał pokręteł na dole ;)
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

boogiel pisze:nie jesteś w stanie tego ruchami rąk wychwycić.
A tam, czuć i to bardzo dobrze.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Odbicie tak ale na prawdę czujesz hsc na parkingu? Bo jedyny na świecie byś był. Sugeruje do instrukcji zajzec. Jak marz nie opisije to fox i rs dobrze tłumaczą a w każdym to pi razy drzwi to samo znaczy
ODPOWIEDZ