W końcu udało mi się złożyć rower. Bo stracie poprzedniego w smutnych okolicznościach około rok temu mam prawie gotową Santę ! Zachecam do komentowania i sugestii.
Widelec: RS Lyrik Solo Air
Damper: Fox DHX 5.0 coil
Kierownica: NS Terra
Mostek: KCNC
Gripy: Dartmoor Race
Barendy: -
Stery: VP Onepointfive
Siodło: No name
Sztyca:Truvativ Team
Zacisk: Santa Cruz
Korby: Truvativ Firex 3.0 GXP
Support: Truvativ Firex 3.0 GXP
Zębatka: Dartmoor
Łańcuch: Shimano HG
Pedały: Time Z Control
Napinacz: -
Przerzutki: SRAM x.9
Manetki: SRAM x.9
Kaseta: SRAM
Koło przód:
Obręcz: Mavic EX 721
Piasta: Dartmoor
Opona:Continental Mountain King 2.4
Dętka: Continental
Koło tył:
Obręcz: Mavic EX 721
Piasta: NS (sztywna oś)
Opona: Continental Mountain King 2.4
Dętka: Continental
Hamulec przód, klamka: Avid Juicy 5 185mm
Hamulec tył, klamka: Avid Juicy 5 160mm
Modyfikacje: - czekam na wasze sugestie- dużo części planuje wymienić ale chętnie zobaczę co wam rzuci się w oczy:)
Rama: Santa Cruz Bullit 2.0, 2009[karol.fr] SC Bullit + RS Lyrik Solo Air
[karol.fr] SC Bullit + RS Lyrik Solo Air
http://www.pinkbike.com/photo/6739274/
-
- Kontakt:
Re: [karol.fr] SC Bullit + RS Lyrik Solo Air
tarcza tył może większa? sugestia odemnie 

-
- Kontakt:
Ha. Pozdrawiam szczęśliwego posiadacza Lyrika Solo Air. Ja również na nim śmigam z taką różnica że mój to wersja RC2DH.
Rower bardzo ładnie się prezentuje. Jeśli chodzi o modyfikacje to zacznij od korb, bo Firex to się zalicza do kategorii XC. Masz kilka możliwości, jak cierpisz na brak funduszy albo chcesz oszczędzic na korbie to bierz Hussefelta ale tak od siebie proponowal bym Atlas-a FR, będzie się ładnie zgrywał z endurowo/freeraidowym zacięciem roweru.
Do tego tarcze o 1 rozmiar do góry z przodu i z tył, chociaż lepiej było by zmienic hample na cos mocniejszego.To chyba wszystko...
Rower bardzo ładnie się prezentuje. Jeśli chodzi o modyfikacje to zacznij od korb, bo Firex to się zalicza do kategorii XC. Masz kilka możliwości, jak cierpisz na brak funduszy albo chcesz oszczędzic na korbie to bierz Hussefelta ale tak od siebie proponowal bym Atlas-a FR, będzie się ładnie zgrywał z endurowo/freeraidowym zacięciem roweru.
Do tego tarcze o 1 rozmiar do góry z przodu i z tył, chociaż lepiej było by zmienic hample na cos mocniejszego.To chyba wszystko...
-
- Kontakt: