[Stożek Wisła] 26.czerwiec. Kto sie zjawi :) ?

kubuspunxdh

[Stożek Wisła] 26.czerwiec. Kto sie zjawi :) ?

Post autor: kubuspunxdh »

siema. jak w temacie kto sie zjawi przeryć trochę traske ? :) pozdr, :twisted: kurde niech jakiś mod przesunie mi temat do kategorii "ustawki rowerowe" bo się pomyliłem :)
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Serio, jedź lepie w Koninki czy na Polanice...
kubuspunxdh

Re: [Stożek Wisła] 26.czerwiec. Kto sie zjawi :) ?

pewnie by tak było ale jedzie z nami 4 "dziewiczych" ze ich tak nazwę :) poza tym lubimy na luzie pośmigać :) wiem ze na palenicy fajnie jest ale jak zamknięta będzie polana to na 2 pozostałych "młodzież" sobie nie poradzi a tu chodzi o rozpoczęcie przygody przez nich i pokazanie tego "funn" a nie przerażenie ich :)
tomo
Kontakt:

Post autor: tomo »

Segativ a dlaczego nie polecasz Wisły ? Czyżby dlatego że banery firm które masz w opisie wiszą w Koninkach i Palenicy ? :)
tomo
Kontakt:

kubuspunxdh - ja prawdopodobnie będę w niedzielę na Stożku. pozdr i do zobaczenia
///Adamus
Kontakt:

Post autor: ///Adamus »

tomo ma racje nie powinieneś tak negować "stożka". Za czasów Schodek=Wisła chwaliłeś, a elementy z zeszłego roku są nadal więc nie za bardzo rozumiem. Jak dla mnie i Palenica i Wisła ma swoje minusy i plusy. Tomo pytałeś władze stożka o "pół-dniowe" karnety?
Pozdrawiam
SegatiV
Kontakt:

///Adamus już gdzieś pisałem definicje słowa "negować", ni huhu nie pasuje tutaj...

Stożek UMARŁ ! Kto ma głowę na karku widzi to ;)

tomo w Koninkach nie wiszą :) ba, nawet tam jeszcze nie byłem, znam za to Schodka i wiem że się nie opiernicza jak ludzie odpowiedzialni za Stożek. Setki razy to powtarzałem, i powtarzać nadal będę, Stożek jest przyjazny dla rowerzystów pod względem komunikacji z pracownikami, jednak trasy są złe, nie przygotowane i nikt o nie nie dba.

A Palenica poza tym że wsparcie jest jak w Koninkach (pieniądze na budowę [żeby nie było, budżetu obu parków nie znam, i nie interesuje mnie to, <byle był nieograniczony :D>, pozwolenie na dłubanie w lesie), tras i ciekawostek przybywa, a do tego jest praktycznie w tym samym miejscu (dla niektórych 20km więcej, dla innych mniej, ale w sumie na jedno wychodzi).

Proszę więc przestać wmawiać wszystkim (samemu sobie) że mam w tym jakiś biznes, bo serio... są lepsze sposoby na reklamę niż nachalne, bezpodstawne "hejtowanie" na forum. Głupi nie jestem, a że obraca się człowiek z takimi w sieci, trudno, trzeba zakasać rękawy i pisać pół stronicowe sprostowania, które w większości powtarzają się <chyba zacznę zapisywać w notatniku to wszystko, będzie potem tylko szybkie [ctrl + c -> ctrl + v] >.
///Adamus pisze:Za czasów Schodek=Wisła chwaliłeś, a elementy z zeszłego roku są nadal więc nie za bardzo rozumiem.
Chwaliłem jedynie elementy budowane przez Schodka, bo były świetne, chłopak nie dostał nawet koparki, a wybudował takie cuda... Przez cały sez. jeździłem tylko jego trasami, bo tylko one były przygotowane. A to że "elementy zostały" nie oznacza że są w super stanie, trzeba je poprawiać, dbać itd. Bez Schodka tego nie będzie, bo co poniektórzy mieli problemy ze zrobieniem porządnego profilu stolika (poprawiany 7 razy), to ze ostały się te elementy oznacza tylko to że człowiek za nie odpowiedzialny przyłożył się solidnie do ich budowy, tutaj trzeba zaznaczyć że nawet po zimie bandy itd. nie są dziurawe :)

Dobrze, koniec tych wywodów.
kubuspunxdh pisze:pewnie by tak było ale jedzie z nami 4 "dziewiczych" ze ich tak nazwę :) poza tym lubimy na luzie pośmigać :) wiem ze na palenicy fajnie jest ale jak zamknięta będzie polana to na 2 pozostałych "młodzież" sobie nie poradzi a tu chodzi o rozpoczęcie przygody przez nich i pokazanie tego "funn" a nie przerażenie ich :)
Hmm, myślę że Stożek jest ciężką trasą, pełno luźnych kamieni, na których można się rozjechać dopiero będzie robić złe wrażenie... w dodatku bardzo techniczna i mimo wszystko trudna, bo najeżona korzeniami i szybka, a trasa z ostatniego Joy Ride to porażka totalna. Na Palenicy nie byłem jeszcze, w Koniknach również, więc nie powiem jak dla początkujących, może Szczyrk? górna część idealna na funn, potem trochę korzeni, ale wszystko przejezdne na LOW poziom, sam tam zaczynałem. Szkoda że Myślenice są nie czynne, bo tam to w ogóle ideał dla początkujących :P
Rochan9595
Kontakt:

Post autor: Rochan9595 »

Pytanie mam bo w terminarzu napisane jest że joy-ride jest 26.06 na chełmie w myślenicach a na forum i na stronie joy-ride.pl napisane jest że na stożku to gdzie w końcu są te zawody ??
tomo
Kontakt:

Segativ

Chwalisz to co ci na rękę. Przypomnę Ci jak to bluzgałeś na trasę dh przed zawodami DH Contest w tym roku, przypomnę Ci również iż miałeś podczas tych zawodów podejść do mnie i pokazać "złe elementy" - nie zrobiłeś tego!!!

Jeździłeś cały zeszły sezon po elementach zrobionych przez Schodka, które też kopałeś, ale weź pod uwagę, że jest wiele osób, które jeździły po wszystkich elementach, po całym bike parku, a są też takie które jeździły trasą tylko DH itd.
Na jakiej podstawie twierdzisz że Stożek nie jest utrzymywany w tym roku w należyty sposób ? Ja tam bywam często z łopatąm, grabiami, kilofem - pisząc bezpodstawnie w ten sposób obrażasz mnie i wiele osób, które tam działają w tym kilku dobrych zawodników. Wnioskując po tym co piszesz nie jeździsz tam, więc jak możesz oceniać trasy na których nie postaje twoja noga ? Zastanów się iż robiąc w ten sposób nie zależy Ci na rozwoju polskiej sceny dh, lecz tylko na osobistych "widzimi się".
Osobiście cieszę się że w Polsce są już 3 miejscówki i jeżdżę w każdej z nich, każda ma wiele plusów i minusów, mam też nadzieję, że z czasem będzie ich coraz więcej.
Rochan9595
Kontakt:

Post autor: Rochan9595 »

to gdzie są te zawody bo na stożek niestety niedojade bo transportu niemam a na chełm z krk dojade
tomo
Kontakt:

Zawody JOy-ride były w zeszłym tygodniu w Wiśle, w Myślenicach planowane są w sierpniu. Widocznie w kalendarzu wkradł się błąd. Strona Joy Ride Series http://www.joyrideopen.pl/idea.html
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

SegatiV pisze:Serio, jedź lepie w Koninki czy na Polanice...

SegatiV pisze:Na Palenicy nie byłem jeszcze, w Koniknach również,

dobre :)
kubuspunxdh

ja tylko co do szczyrku napisze.. byłem 2 tygodnie temu... TAM SIĘ NIE DA JEŹDZIĆ po polanach jedynie w lesie co nieco :D tam takie trawy urosły ze sięgają do kolan :D po za korzonkami sa też kamienie nawet spore i wszystko luźne :) wiec moja kolejna wizyta w szczyrku będzie pewnie koło sierpnia... :)
kosq3
Kontakt:

Post autor: kosq3 »

SegatiV napisał(a):"Serio, jedź lepie w Koninki czy na Polanice... "

SegatiV napisał(a):"Na Palenicy nie byłem jeszcze, w Koniknach również,"

dobre :)
Czyli w pupie był, kupe widział ;).

Byłem w Wiśle tydzień po dh con. i trasy były w lepszym stanie niż pod koniec wakacji w zeszłym roku, teraz jak patrze na facebooku to ludzie tam dalej działają, więc gorzej niż rok temu na pewno tam nie jest.
Może będę jutro o ile wstanę rano i pogoda będzie spoko ;>

No i karnety czasowe takie jak w ustoniu by się przydały.
dragon-pl
Kontakt:

Post autor: dragon-pl »

Zgadzam się z Koskiem :D ja myślałem na początku sezonu,że Wisła umrze ale widać że się myliłem :) działają cały czas i wielki szacun dla nich.

A gadać że tu źle tam niedobrze to można jak się wszędzie było,oczywiście każdy ma swoje zdanie :)
http://dragon-pl.pinkbike.com/
gg:4231207
SegatiV
Kontakt:

Oj :( to się kuuuurczę zbłaźniłem.... :( R.I.P.
kubuspunxdh

było fajnie :) spoko klimat :) spoko ludzie swojska ekipa czegoś chcieć więcej.... :) pogoda ? w miarę trasa ? hm sa elementy ciężkie i łatwe trochę tam przeryło polane nawet całkiem konkretnie :) zawiecha nie wyrabiała ale ogólnie zadowolony jestem ekipa też wymordowani i dzięki za to ! Pozdr.
ODPOWIEDZ