[Pedały] Crank Brothers Mallet 1
[Pedały] Crank Brothers Mallet 1
Witam. Mam taki problem ze cześć odpowiedzialna za wpinanie, która sie kreci względem platformy nie chce sie obracać. Pedały są nowe na początku myślałem ze to normalne w nowych lecz jeden chodzi idealnie z drugi jest ciężko ręką przekręcić. Moze ktos kiedyś rozbierał to i zna tego schemat jak to naprawic. Prosze o info
Re: [Pedały] Crank Brothers Mallet 1
Skoro są nowe dlaczego nie oddasz ich na gwarancje?"Pedały są nowe
-
- Kontakt:
Re: [Pedały] Crank Brothers Mallet 1
Mam te pedały , tylko że "2" i u mnie jest podobnie . Przyczyną ciężkiego obracania się tego ruchomego elementu , do którego przypina się bloki jest zbyt duże tarcie między sprężyną , a korpusem pedała (platformą) . Najłatwiej naprawić to w ten sposób , by dobrze przyjrzeć się która z 2 "wypustek" sprężyny zapierająca się na tym ruchomym elemencie ociera o platformę i przesunąć sprężynę ( w prawo lub lewo ) przepychając ją na przykład szerokim płaskim śrubokrętem tuż przy tych wypustkach ( najłatwiej wtedy idzie ). Przesuwaj dotąd , aż zrobi się delikatna szczelina między sprężyną a platformą . Mam nadzieję ,że mnie zrozumiałeś 
PS. nie trzeba niczego nawet rozbierać

PS. nie trzeba niczego nawet rozbierać