[hamulec] Avid Code - problem z klamka

dawid1991
Kontakt:

[hamulec] Avid Code - problem z klamka

Post autor: dawid1991 »

Stala sie rzecz straszna ... orientuje sie ktos ile może kosztowac naprawa tego ? O ile dobrze się orientuje to spawanie magnezu jest mozliwe.

Obrazek
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Ja osobiście nigdy nie 'doświadczyłem' spawania magnezu.
Myślę , że najbliżej taką usługę dostaniesz w zakładach gdzie spawają Alu.
Magnez jeśli w ogóle mozna spawać musi być obrobiony termicznie tak aby był pozbawiony tlenu , ponieważ się nam 'sfajczy'. W osłonie gazowej argonu (najlepiej z dwóch stron)dało by radę tylko , że sobie nie dam ręki ani nogi sobie odciąć ;)

Zostaje jeszcze druga opcja:
Zakleić klejem do metalu , zostawić na 48 godzin i zobaczyć czy da radę
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Klamka nie jest alu?

Swoją drogą - nie wiem jak to urwałeś... Jak uderzyłeś w drzewo czy coś to fajnie że miałeś klamki przykręcone z odpowiednią siłą. Jak uwaliłeś przykręcając oliwkę(da się tak?!) to omg...

Nie pamiętam jak to tam wygląda dokładnie bo dość dawno zaglądałem w to miejsce akurat ale ja bym spróbował nawiercić otwór i nagwintować. Chyba że tam już jest ta ścianka z małym otworkiem i nie ma na to miejsca.
Hemp
Kontakt:

Post autor: Hemp »

Wez ogarnij ten hebel bo na poczatku sieprnia Spicak wypad nr 2 :D:D:D i mam nadzieje Cie tam zobaczyc, sry za OT ;)
dawid1991
Kontakt:

Jutro prawdopodobnie bede mial info co da rade z tym zrobic. Namiary dostalem do odpowiednich miejsc wiec mam nadzieje, ze uda sie naprawic to.

pietryna zachowaj te komentarze zbedne dla siebie i swoje domysly...

peklo samo z siebie ... gwint jest caly a pekniecie pomiedzy gwintem a sciana z tym otworem
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

dawid1991 pisze:pietryna zachowaj te komentarze zbedne dla siebie i swoje domysly...
Dobrze mówi przecież...

I tak jak mówi, zobacz czy było by miejsce na ewentualne rozwiercenie i nagwintowanie, żeby bez niczego można było wkręcić przewód w klamkę.
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Chodzi mi o to że raczyłem domyślać się co się stało. Nie wyobrażam sobie jak to może pęknąć samo z siebie.

Jeśli masz tam do tej ściany jeszcze z 5mm to jest sens gwintować. Jak mnie to wymiana klamki. Nie pospawasz tego tak żeby było dobrze.
dawid1991
Kontakt:

no ja napewno nie pospawam sam ... dlaczego twierdzisz ze nie pospawaja mi tego dobrze ?
drMadej
Kontakt:

Post autor: drMadej »

Miałem identyczną sytuacje ze swoim Codem, urwałem ten element chcąc ściągnąc tą gumke która jest nałożona na ten element.Udało mi sie naprawic klamke tanim kosztem-dałem fachowcowi który nagwintował klamkę i dorobił aluminiowy komin wkręcany w ten gwint.Klamka działa do tej pory.
dawid1991
Kontakt:

klamka jest juz pospawana , miala robiony test na szczelność spawu , wkrótce wrzuce zdjęcia :)
ODPOWIEDZ