Pytanie do włąscicieli opon Schwalbe (muddy mary2.35)
Pytanie do włąscicieli opon Schwalbe (muddy mary2.35)
Chce sobie kupić taką oponkę ale boje się ze może być za szeroka , czy ktoś kto posiada taką oponę mógłby zmierzyć dokładnie jak jest szeroka przy ciśnieniu minimalnym i maksymalnym ?
Ewentualnie model Dirty dan 2.35 , wersja dowolna FR albo DH .
Ewentualnie model Dirty dan 2.35 , wersja dowolna FR albo DH .
Miałem najwyższy model mm 2.5 który był szerokości maxxisa 2.7. Opona poległa po kilku zjazdach w Wiśle po polance, jest ciężka i w warunkach bez błota trzyma gorzej niż minion 2.35 42a (f). Z opony wylazł mi drut i teraz nadaje się do wywalenia. Nie polecam Ci tej opony, lepiej kupić coś sprawdzonego za normalniejsze pieniądze (wspomniany wyżej minion).
Miałem obie opony o których wspomniałeś i ja bym nigdy nie polecił miniona. Za to MM była na wypasie, nigdy na niej nie miałem snejka, mimo, że śmigałem na bardzo niskim ciśnieniu (0,5-0,6 bara) i przy takim też w Czarnej złapałem mega wgniota na EX729, a dętka i opona nic. Może miałeś wadliwą sztukę, albo jedną z tych starych gdzie urywały się klocki.GgG pisze:Miałem najwyższy model mm 2.5 który był szerokości maxxisa 2.7. Opona poległa po kilku zjazdach w Wiśle po polance, jest ciężka i w warunkach bez błota trzyma gorzej niż minion 2.35 42a (f). Z opony wylazł mi drut i teraz nadaje się do wywalenia. Nie polecam Ci tej opony, lepiej kupić coś sprawdzonego za normalniejsze pieniądze (wspomniany wyżej minion).
Ja wiem ze ma realny wymiar tylko nie podają przy jakim ciśnieniu , jeśli przy minimalnym to będzie problem , jeśli przy maksymalnym to wejdzie .
Zresztą nie wiem po co ta dyskusja , na początku pisałem ze jak ktoś ma to niech zmierzy , jak mógłbym sobie łatwo to ogarnąć to bym nie zawracał głowy ludziom na forum .
Zresztą nie wiem po co ta dyskusja , na początku pisałem ze jak ktoś ma to niech zmierzy , jak mógłbym sobie łatwo to ogarnąć to bym nie zawracał głowy ludziom na forum .
-
- Kontakt:
idz pan w hu* z ta opona. najwyzszy model zerwany drut cisnienie 1,6 tyl
kupilem 2x te za 69zl i na 1,3 bara przecieta opona, snake tez lapie. waze 85, opona ta najlepsza mieszanka trzyma lepiej niz minion,ta za 69 porównywalnie na miekkiej ziemi. problemem jest ten drut i cienka scianka 1,5 oplotu. jak jestes lekki moze byc ok
kupilem 2x te za 69zl i na 1,3 bara przecieta opona, snake tez lapie. waze 85, opona ta najlepsza mieszanka trzyma lepiej niz minion,ta za 69 porównywalnie na miekkiej ziemi. problemem jest ten drut i cienka scianka 1,5 oplotu. jak jestes lekki moze byc ok
GG 381005
casperosensei pisze:1,3 bara przecieta opona,
Ja waze 90kg i pompuje conajmniej 2 bar-y. Inaczej dobijam opone z miejsca. Albo macie jakies ruskie pompki albo na wlasne zyczenie niszczycie opony. W spindleruv Mlynie musze miec np 2,5-3,0 bar-a, inaczej lapie snake co znazd.casperosensei pisze:jak jestes lekki moze byc ok
Uzywalem tanszej wersji za 69, klocki pozrywaly sie gdzieniegdzie ale to wynika raczej z bieznika niz samej gumy. Opona 3ma swietnie i wlasnie zmaowilem sobie kolejny komplet.
Ludzie spokojnie , ja jestem zwolennikiem shwalbe , trochę opon już zużyłem i chyba mogę mieć swoje zdanie , jak się kłócicie co do opony podajcie jeszcze rozmiar bo to ważne , 2.7 potrzebuje mniejszych ciśnień niż 2.25 , bo jak wiemy bar to kg/cm kwadratowy , większa opona przy tym samym ciśnieniu ma mniejsze szanse na sneka niż mniejsza .
Poza tym jeszcze jest milion powodów które wpływają na to czy oponę szlag trafi czy nie
Poza tym jeszcze jest milion powodów które wpływają na to czy oponę szlag trafi czy nie

Ludzie spokojnie , ja jestem zwolennikiem shwalbe , trochę opon już zużyłem i chyba mogę mieć swoje zdanie , jak się kłócicie co do opony podajcie jeszcze rozmiar bo to ważne , 2.7 potrzebuje mniejszych ciśnień niż 2.25 , bo jak wiemy bar to kg/cm kwadratowy , większa opona przy tym samym ciśnieniu ma mniejsze szanse na sneka niż mniejsza .