Sztyca Kind Shock I950 R - awaria

edv
Kontakt:

Sztyca Kind Shock I950 R - awaria

Post autor: edv »

Przestrzegam wszystkich przed zakupem sztycy Kind Shock I950 R. Po 2 dniach od zakupu ze sztycy regulowanej zrobiła się amortyzowana. Jakimś cudem powstała w niej poduszka powietrzna i w każdej pozycji wysunięcia sztyca zapada się o ok 30mm. W czasie jazdy sz...chce mnie trafić jak to czuję.....!!!!!!!!! Szukałem informacji w necie na ten temat i okazuje się, że większości użytkowników tak się stało. Kind Shock to chiński syf i szkoda sobie głowę tym zawracać zwłaszcza, że nie jest to tani sprzęt. Swoją drogą ciekawe jaki kit mi wcisną przy próbie reklamacji... tego dowiem się w poniedziałek.
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Zobaczymy co na to Disbrainer. :)
<smok>
Kontakt:

Post autor: <smok> »

Polecam wątek o sztycach regulowanych na innym forum :)

http://emtb.pl/forumo/thread-2225.html
=disbrainer=
Kontakt:

Post autor: =disbrainer= »

EZrider pisze:Zobaczymy co na to Disbrainer.
disbrainer na to, ze te sztyce SA stosunkowo awaryne. moj egzemplaz akurat daje rade i nie mam sie do czego przyczepic. z tego co wiem od innych osob je uzytkujacych/nimi handlujacych, gwarancja akurat jest uznawana.
edv
Kontakt:

A czy ktoś orientuje się jak zbudowany jest ten kartridż i czy da się go rozebrać i przeserwisować?
=disbrainer=
Kontakt:

edv pisze:A czy ktoś orientuje się jak zbudowany jest ten kartridż i czy da się go rozebrać i przeserwisować?
nie wiem jak Ty, ale ja mialem w pudelku dolaczona dosc dokladna instrukcje jak przeprowadzac serwis. gdzies na necie chyba tez widzialem takie cos. sprawdz to:
http://www.watermanatwork.com/Land/Cycl ... tpost.html
edv
Kontakt:

Tam jest tylko instrukcja smarowania sztycy co można równie dobrze zrobić bez niej ponieważ jest to banalnie proste. Mnie interesuje kartusz pneumatyczno hydrauliczny. Szukałem w necie informacji ale nic nie znalazłem. Wydaje mi się, że z biegiem czasu pasowało by wymienić w nim olej albo dopompować powietrza ale jeśli go rozbiorę to ciśnienie spadnie i jak je potem dopompować skoro nie ma żadnego wentylka?
=disbrainer=
Kontakt:

a kontaktowales sie juz z dystrybutorem? opisales problem? dostales jakas odpowiedz?
zlamany
Kontakt:

Post autor: zlamany »

7anna bez problemów naprawia tą sztycę.
Problem w dużej mierze dotyczy właśnie modelu R - z manetką. Dystrybutor wymienia tłumik i dodatkowo jarzemko gdyż jest to w jakiś sposób zintegrowane ze sobą. W moim przypadku naprawa trwała jedynie 1 miesiąc:) Musieli sprowadzać części z Ameryki czy skądś tam.
=disbrainer=
Kontakt:

zlamany pisze:7anna bez problemów naprawia tą sztycę.
Problem w dużej mierze dotyczy właśnie modelu R - z manetką. Dystrybutor wymienia tłumik i dodatkowo jarzemko gdyż jest to w jakiś sposób zintegrowane ze sobą. W moim przypadku naprawa trwała jedynie 1 miesiąc:)
potwierdzam, przerobilem na wlasnym przypadku;)

btw, spotkal sie ktos z was (jej uzytkownikow) by linka przymarzala w pancerzu? juz dwa razy mi sie to zdazylo, poki co musze pamietac by przy mrozie czesciej jej uzywac ;)
Hubert80
Kontakt:

Post autor: Hubert80 »

Moja jest już po dwóch wizytach w servisie 7anny , i wraca sprawna servis na 5+ ,więc twoja też ogarną,pingpongi mogli by poprawić ten tłumik na ten rok w końcu...
http://hubas.pinkbike.com/
=disbrainer=
Kontakt:

ja slyszalem ze to nie tyle wkestia calego tlumika, co jakiegos jednego oringa.
ODPOWIEDZ