Sztyca Kind Shock I950 R - awaria
Sztyca Kind Shock I950 R - awaria
Przestrzegam wszystkich przed zakupem sztycy Kind Shock I950 R. Po 2 dniach od zakupu ze sztycy regulowanej zrobiła się amortyzowana. Jakimś cudem powstała w niej poduszka powietrzna i w każdej pozycji wysunięcia sztyca zapada się o ok 30mm. W czasie jazdy sz...chce mnie trafić jak to czuję.....!!!!!!!!! Szukałem informacji w necie na ten temat i okazuje się, że większości użytkowników tak się stało. Kind Shock to chiński syf i szkoda sobie głowę tym zawracać zwłaszcza, że nie jest to tani sprzęt. Swoją drogą ciekawe jaki kit mi wcisną przy próbie reklamacji... tego dowiem się w poniedziałek.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
nie wiem jak Ty, ale ja mialem w pudelku dolaczona dosc dokladna instrukcje jak przeprowadzac serwis. gdzies na necie chyba tez widzialem takie cos. sprawdz to:edv pisze:A czy ktoś orientuje się jak zbudowany jest ten kartridż i czy da się go rozebrać i przeserwisować?
http://www.watermanatwork.com/Land/Cycl ... tpost.html
Tam jest tylko instrukcja smarowania sztycy co można równie dobrze zrobić bez niej ponieważ jest to banalnie proste. Mnie interesuje kartusz pneumatyczno hydrauliczny. Szukałem w necie informacji ale nic nie znalazłem. Wydaje mi się, że z biegiem czasu pasowało by wymienić w nim olej albo dopompować powietrza ale jeśli go rozbiorę to ciśnienie spadnie i jak je potem dopompować skoro nie ma żadnego wentylka?
-
- Kontakt:
7anna bez problemów naprawia tą sztycę.
Problem w dużej mierze dotyczy właśnie modelu R - z manetką. Dystrybutor wymienia tłumik i dodatkowo jarzemko gdyż jest to w jakiś sposób zintegrowane ze sobą. W moim przypadku naprawa trwała jedynie 1 miesiąc:) Musieli sprowadzać części z Ameryki czy skądś tam.
Problem w dużej mierze dotyczy właśnie modelu R - z manetką. Dystrybutor wymienia tłumik i dodatkowo jarzemko gdyż jest to w jakiś sposób zintegrowane ze sobą. W moim przypadku naprawa trwała jedynie 1 miesiąc:) Musieli sprowadzać części z Ameryki czy skądś tam.
-
- Kontakt:
potwierdzam, przerobilem na wlasnym przypadku;)zlamany pisze:7anna bez problemów naprawia tą sztycę.
Problem w dużej mierze dotyczy właśnie modelu R - z manetką. Dystrybutor wymienia tłumik i dodatkowo jarzemko gdyż jest to w jakiś sposób zintegrowane ze sobą. W moim przypadku naprawa trwała jedynie 1 miesiąc:)
btw, spotkal sie ktos z was (jej uzytkownikow) by linka przymarzala w pancerzu? juz dwa razy mi sie to zdazylo, poki co musze pamietac by przy mrozie czesciej jej uzywac

-
- Kontakt: