Amortyzator Marzocchi Drop Off Comp 2005 130mm do NS Surge ?
Amortyzator Marzocchi Drop Off Comp 2005 130mm do NS Surge ?
Witam.
Zastanawiam się nad kupnem amortyzatora Marzocchi Drop Off Comp 2005 130 mm za 500zł do ramy NS Surge którą też kupię za 500zł ;-p
Chciałem się was forumowicze zapytać o zalety i wady amortyzatora i ramy ? Czy te części np. pękają, rdzewieją, lakier odpryskuje ?
Tych oto części mam zamiar używać do DH z małymi hopami(50-70cm).
Heble to Hayes Nine + tarcze TekTro 180mm(przód i tył taki sam)
Czy zaciski nie pękną jak bym pożyczył kumplowi rowerek na 2h a on często skacze na tylnim kole ;] Ostatnią ramę mi złamał i teraz musi coś odkupić ;]
Cena maksymalna za ramę to 600zł
Cena maksymalna za amortyzator to 600zł
Na wszystko mam 1200zł do tego muszę kupić sztycę, stery, zacisk podsiodłowy ;-p
Pozdrawiam idziękuje z góry za wszystko ;]
Zastanawiam się nad kupnem amortyzatora Marzocchi Drop Off Comp 2005 130 mm za 500zł do ramy NS Surge którą też kupię za 500zł ;-p
Chciałem się was forumowicze zapytać o zalety i wady amortyzatora i ramy ? Czy te części np. pękają, rdzewieją, lakier odpryskuje ?
Tych oto części mam zamiar używać do DH z małymi hopami(50-70cm).
Heble to Hayes Nine + tarcze TekTro 180mm(przód i tył taki sam)
Czy zaciski nie pękną jak bym pożyczył kumplowi rowerek na 2h a on często skacze na tylnim kole ;] Ostatnią ramę mi złamał i teraz musi coś odkupić ;]
Cena maksymalna za ramę to 600zł
Cena maksymalna za amortyzator to 600zł
Na wszystko mam 1200zł do tego muszę kupić sztycę, stery, zacisk podsiodłowy ;-p
Pozdrawiam idziękuje z góry za wszystko ;]
Re: Amortyzator Marzocchi Drop Off Comp 2005 130mm do NS Sur
no z tego co czytam to wszystko OK ale amore trohe niski...tak zeby miał przynajmniej 150mm;)
Sell-LF Cocaine+RS Domain
Heh jak przynajmniej 150 to Marzocchi Junior T dwupółkę i do tego ramę 13" i mamy charleya albo choppera ;-p
Nie no śmieje. Amor optymalny dla ramy to od 120mm do 180mm więc 130mm by styknął, a zresztą im większy amor tym więcej kosztuje(wiem, że nie we wszystkich przypadkach ale w większości ;-p).
Nie no śmieje. Amor optymalny dla ramy to od 120mm do 180mm więc 130mm by styknął, a zresztą im większy amor tym więcej kosztuje(wiem, że nie we wszystkich przypadkach ale w większości ;-p).
Wg mnie forum jest po to aby się pytać.
A tak wogóle to się pytam bo nie wiem.
Zapytałem się o Street Fightera jak mówicie że pęka to odpada.
Pytałem się też o co innego mówicie że to badziew to też nie kupuje.
Teraz staneło na NS Surge + Marzocchi Drop Off.
Rama ma dobre opinie.
Amor też ma dobre opinie.
A tamte tematy można usunąć jak nie są potrzebne innym użytkownikom np. tym co chcą kupić taką samą część jak ja.
Wiem że można było to w jednym temacie ale dla mnie łatwiej dla połapania się było założyc siedem tamatów i rozumieć każdy.
A tak wogóle to się pytam bo nie wiem.
Zapytałem się o Street Fightera jak mówicie że pęka to odpada.
Pytałem się też o co innego mówicie że to badziew to też nie kupuje.
Teraz staneło na NS Surge + Marzocchi Drop Off.
Rama ma dobre opinie.
Amor też ma dobre opinie.
A tamte tematy można usunąć jak nie są potrzebne innym użytkownikom np. tym co chcą kupić taką samą część jak ja.
Wiem że można było to w jednym temacie ale dla mnie łatwiej dla połapania się było założyc siedem tamatów i rozumieć każdy.
Jaki byłby dobry amorek do tej ramy ?
NS Surge 490zł a mam na wszystko (amor, rama, stery, sztyca, zacisk) 900zł - 950zł więc zostaje mi 410-460zł na amora, stery(50zł), sztyca(10zł), zacisk(gratis przy ramie). Czyli na samego amorka pozostaje mi 360-410zł.
Nie wiem czy używka amor przystosowany do katowania będzie dobry ;] Bo stargeo amorka RST Gila T6 ;-p 2 sezony przetrwał i nie ma pęknięć. Więc Suntour Duro DJ D będzie wytrzymalszy od RST Gila.
NS Surge 490zł a mam na wszystko (amor, rama, stery, sztyca, zacisk) 900zł - 950zł więc zostaje mi 410-460zł na amora, stery(50zł), sztyca(10zł), zacisk(gratis przy ramie). Czyli na samego amorka pozostaje mi 360-410zł.
Nie wiem czy używka amor przystosowany do katowania będzie dobry ;] Bo stargeo amorka RST Gila T6 ;-p 2 sezony przetrwał i nie ma pęknięć. Więc Suntour Duro DJ D będzie wytrzymalszy od RST Gila.
Sorki, że post pod postem ale nie chcę zakładać nowego tematu a jak z edytuję to mi nikt nie odpowie ;-p
Zastanawiam się nad amortyzatorem do ramy NS Surge.
Narazie stanęło nad nowym Suntour Duro 130mm.
Zastanawiałem się nad używką Marzocchi cena Suntoura + jakieś 250zł.
Ale używany amortyzator nie wiem czy to będzie dobry pomysł amorki Marzocchi są stworzone do katowania, a ja amorka nie chcę kupić, żeby leżał więcej w serwisie niż w ramie.
Cena to około : 450zł-650zł
Dziękuje i Pozdrawiam i przepraszam za post pod postem, ale nowego tematu już nie chcę zakładać, bo ich już trochę założyłem, a można było tak samo jak tutaj ;]
Zastanawiam się nad amortyzatorem do ramy NS Surge.
Narazie stanęło nad nowym Suntour Duro 130mm.
Zastanawiałem się nad używką Marzocchi cena Suntoura + jakieś 250zł.
Ale używany amortyzator nie wiem czy to będzie dobry pomysł amorki Marzocchi są stworzone do katowania, a ja amorka nie chcę kupić, żeby leżał więcej w serwisie niż w ramie.
Cena to około : 450zł-650zł
Dziękuje i Pozdrawiam i przepraszam za post pod postem, ale nowego tematu już nie chcę zakładać, bo ich już trochę założyłem, a można było tak samo jak tutaj ;]
-
- Kontakt:
Nie chcesz kupić żeby leżał więcej w serwisie niż w ramie?
Przecież amorki od marzocchi wystarczy raz na sezon przeserwisować. kupisz nowego suntoura to ci sie rozpadnie po pół roku jazdy. a serwisować go bedziesz codziennie. Pozdro

Re: Amortyzator Marzocchi 150mm do NS Surge ?
No ale mi chodzi czy opłaca się kupić używany amortyzator Marzocchi za 500-800zł. Wydam tyle kasy a tu będzie lipa dodam jeszcze do niego w ciul kasy na serwis i z niego nic nie będzie.
Może ktoś z was ma jakiegoś do sprzedania do 800zl.
Wymagania ;] : Skok minimum 150mm(wiem tytuł nie gra z moim postem ale nie chce mi się zmieniać, ani zakładać nowego tematu)
Dobry stan
Szukałem na allegro ale jakoś tak nie ma ;/
Może ktoś z was ma jakiegoś do sprzedania do 800zl.
Wymagania ;] : Skok minimum 150mm(wiem tytuł nie gra z moim postem ale nie chce mi się zmieniać, ani zakładać nowego tematu)
Dobry stan
Szukałem na allegro ale jakoś tak nie ma ;/
opłaca się kupić i nie będzie lipy. z marzocchi niema lipy ! przeważnie 

-
- Kontakt:
Jak myslicie lepiej kupic jednopolkowy czy dwupolkowy do NS Surge ??
A na amorka + ewentualne koszty (np. ośka inna, mostek) miałbym maxymalnie do wydania 1000zł.
Oske posiada zakladana od dolu chyba to jest qr20 - Shimano M475 jeśli chodzi o piatę. Wiem ze ona nie jest za specjalna ale jest ;-p
Zastanawialem sie nad marzocchi junior t.
A co bym musial dokupic/wymienic jak bym chcial dwupolkowy amor ?
Chyba one sa wytrzymalsze od jednopolkowych ?
A na amorka + ewentualne koszty (np. ośka inna, mostek) miałbym maxymalnie do wydania 1000zł.
Oske posiada zakladana od dolu chyba to jest qr20 - Shimano M475 jeśli chodzi o piatę. Wiem ze ona nie jest za specjalna ale jest ;-p
Zastanawialem sie nad marzocchi junior t.
A co bym musial dokupic/wymienic jak bym chcial dwupolkowy amor ?
Chyba one sa wytrzymalsze od jednopolkowych ?
Kurde, ja poszukuje NS Surge nie chcesz go może sprzedać??:)
Nie nie chcę ją sprzedać, dopiero co ją kupiłem i jeszcze leży honorowo na stoliku ;]
M475 jest na 9mm więc potrzeba nowej piasty na 20mm bo z takową osią amora raczej kupisz.
Novatec czy Chosen nowy to koszt około 100zł + przelot 20-50zł zależnie od serwisu.
http://allegro.pl/rock-shox-domain-318- ... 64085.html Licytuj albo szukaj jakiś 66 i składaj w końcu ten rower.
Novatec czy Chosen nowy to koszt około 100zł + przelot 20-50zł zależnie od serwisu.
http://allegro.pl/rock-shox-domain-318- ... 64085.html Licytuj albo szukaj jakiś 66 i składaj w końcu ten rower.