[amortyzator] Marcok 66 SL- usterka tlumika?

lollex
Kontakt:

[amortyzator] Marcok 66 SL- usterka tlumika?

Post autor: lollex »

Witam, niedawno stalem sie posiadaczem owego amortyzatora, oczywiscie bylem zachwycony praca etc gdyby nie ten incydent... odzyskalem rower po malych przygodach z amortyzatorem w stanie agonii, nie dziala pokretlo od regulacji tlumienia odbicia, nie stawia oporu, mozna krecic nim do woli we wszystkie strony, nastepnie amortyzator po ugieciu zastuka i prostuje sie okolo kilkudziesieciu sekund. Co moze być przyczyna? Nie mam pojecia jak doszlo do tej usterki, wrecz z chwili na chwile, nie wiem co tam moze sie popsuc poza owym tlumikiem, ale jak napisalem do gregorio i powiedzieli mi nieomal 500pln za nowy tlumik zdebialem. Nie mam pojecia jak sie za to zabrac, moge jakos oszacowac sam straty lub sprawdzic uszkodzenie czy ratuje mnie tylko serwis? Bd wdzieczny za wszelkie sugestie.
diesel2117
Kontakt:

Post autor: diesel2117 »

Ktoś przekręcił regulacją na maksymalne tłumienie i chciał dalej kręcić aż przekręcił ją. Jakiś czas temu ktoś z forum opisywał, jak to naprawić na przykładzie rcv bodajże, użyj szukajki.
http://allegro.pl/show_item.php?item=1818165286
ODPOWIEDZ