[Amortyzator] Marzocchi Bomber All Mountain 3 z 2006r
[Amortyzator] Marzocchi Bomber All Mountain 3 z 2006r
Witam
Zostałem właścicielem Marzocchi Bomber All Mountain 3 z 2006r.
Mam problem bo amor mi doszedł zamontowałem go do roweru i podczas powrotu jest dziwny odgłos jakby bombelkowania oleju czy to normalne?
Czy może za mało powietrza ?
Prawa Goleń - 1 bar
Lewa Goleń - 1,5 bar
Czy może olej do wymiany ?
Nie wiem jak sprawdzić stan oleju.
Ważę 50kg i mam 170 cm wzrostu jak by to coś miało wspólnego z amortyzatorem.
Pozdrawiam
Zostałem właścicielem Marzocchi Bomber All Mountain 3 z 2006r.
Mam problem bo amor mi doszedł zamontowałem go do roweru i podczas powrotu jest dziwny odgłos jakby bombelkowania oleju czy to normalne?
Czy może za mało powietrza ?
Prawa Goleń - 1 bar
Lewa Goleń - 1,5 bar
Czy może olej do wymiany ?
Nie wiem jak sprawdzić stan oleju.
Ważę 50kg i mam 170 cm wzrostu jak by to coś miało wspólnego z amortyzatorem.
Pozdrawiam
-
- Kontakt:
Re: [Amortyzator] Marzocchi Bomber All Mountain 3 z 2006r
A jak mam takie głośne siorbanie to też normalne.
Bo z tego co się orientowałem to powinno być podobnie jak w samochodach, przy powrocie amortyzatora ciche siorbanie.
A mam jeszcze pytanko co zrobić aby amor był ciut twardszy bo jest za miękki chyba bo podczas normalnej jazdy po polskich drogach na siedząco dobija mi się do połowy a jak na stojąco to prawie 85-90%.
Bo z tego co się orientowałem to powinno być podobnie jak w samochodach, przy powrocie amortyzatora ciche siorbanie.
A mam jeszcze pytanko co zrobić aby amor był ciut twardszy bo jest za miękki chyba bo podczas normalnej jazdy po polskich drogach na siedząco dobija mi się do połowy a jak na stojąco to prawie 85-90%.
Właśnie na to samo wpadłem jakiś czas temu.
Dopompowałem go ale zniknęło tylko wbijanie się do końca ale ja stawiam na brak oleju w amorku. Teraz poszukuje instrukcji jak się go rozbiera i jak dopompować olej i jaki ;-p wiem tylko, że 7,5 W ale w mieście nigdzie nie mogę go kupić.
Dopompowałem go ale zniknęło tylko wbijanie się do końca ale ja stawiam na brak oleju w amorku. Teraz poszukuje instrukcji jak się go rozbiera i jak dopompować olej i jaki ;-p wiem tylko, że 7,5 W ale w mieście nigdzie nie mogę go kupić.
Zniknęło tylko wbijanie się do końca ? No to amor się utwardził chyba nie ? Amor ma być miękki i ma wybierać jak należy. Nie kombinuj z tym jak się nie znasz.
No może i się nie znam na amortyzatorach a zwłaszcza na tym co mam ;-p
Ale z tego co się orientuję to wynika, że jest za mało oleju w amortyzatorze ponieważ za "głośno siorba". Nie jest to czysty dźwięk taki jak ma być. Jutro postaram się nagrać w pliku mp3 głos wydawany przez mój amortyzator, albo jeszcze dzisiaj. Dowiedziałem się, że muszę spuścić powietrze, odkręcić górne i dolne śrubki i przechylić amor i wylać olej i wlać 7,5W ale nigdzie nie mogę go dostać chyba pozostaje mi kupno małej ilości 5W i 10W i zmieszanie chyba na to samo wyjdzie
Ale z tego co się orientuję to wynika, że jest za mało oleju w amortyzatorze ponieważ za "głośno siorba". Nie jest to czysty dźwięk taki jak ma być. Jutro postaram się nagrać w pliku mp3 głos wydawany przez mój amortyzator, albo jeszcze dzisiaj. Dowiedziałem się, że muszę spuścić powietrze, odkręcić górne i dolne śrubki i przechylić amor i wylać olej i wlać 7,5W ale nigdzie nie mogę go dostać chyba pozostaje mi kupno małej ilości 5W i 10W i zmieszanie chyba na to samo wyjdzie

Nie kombinuj Zrypiesz tylko amor. Daj lepiej do serwisu, powiedz jaka sprawa i zrobią ci to tanim kosztem.
Dobra byłem w serwisie profesjonalnym od domu mam jakieś 10metrów do garażu ;-p Dolałem 10ml oleju do każdej goleni i po sprawie ;] Najtańszym kosztem zrobione 

-
- Kontakt: