[Łódź] Zaplatanie Koła
[Łódź] Zaplatanie Koła
Posiadam piastę Dartmoor X-Force (stary rocznik)
Dziś zakupiłem obręcz Vuelta Excalibur DH 24"
Gdzie w łodzi można PORZĄDNIE zapleść koło?
Jakie są koszty? (razem ze szprychami)
Jaki zaplot najlepszy?
Czy najtańsze szprychy wytrzymają naukę latania? (4cross,Lekki Fr,Bardzo lekkie DH)
Dziś zakupiłem obręcz Vuelta Excalibur DH 24"
Gdzie w łodzi można PORZĄDNIE zapleść koło?
Jakie są koszty? (razem ze szprychami)
Jaki zaplot najlepszy?
Czy najtańsze szprychy wytrzymają naukę latania? (4cross,Lekki Fr,Bardzo lekkie DH)
-
- Kontakt:
Re: [Łódź] Zaplatanie Koła
polecam, FR SHOP mają dobre szprychy, i znaja się na rzeczy,napewno doradzą dobrze.
W frshopie w 2010 chcieli ode mnie 40zł za koło. W piaście chyba też koło tego. Może trochę więcej. Przy czym tak naprawdę w tej chwili uważam że w piaście szef naprawdę poważnie traktuje to co robi i koło będziesz miał zrobione na tip top. Jeszcze jest Pan Kasiński z legionów ale o nim nie mam wyrobionego zdania gdyż korzystałem tylko z jego umiejętności robienia cudów na tokarce. Też pewnie będzie grubo.
To ja polecę DYNAMO na Kilińkskiego. 30 pln (od koła) za zaplecenie ode mnie wzięli i naprawdę porządnie to zrobili. 2 lata śmigam (w tym trochę gór) na ht a koła ciągle sztywne, żadnych luźnych szprych nie ma. Co do nauki to polecam Ci mocniejsze szprychy jednak wziąć. Np. DT champion - może nie są najlepsze ale na pewno wszyscy się zgodzą, że dają radę. Sam na takich śmigam i nie narzekam
Co do FRshopa.... Nic nie mam do Nich bo sam swego czasu tam chyba połowę części jakie mam kupiłem i Stefana też lubię ale co do kół to nie polecam. Jak mi zaplatali moje pierwsze koła to z tygodnia do miesiąca się przeciągnęło ( fakt, sezon i pełno roboty w serwisach) ale koła złapały luzy na szprychach po miesiącu i pomimo obiecanego darmowego pierwszego naciągnięcia szprych (z racji tego, że koło dostosowuje się do ridera itd.) musiałem za to wybulić. Kumpel też nie był zadowolony z zaplatania kół tam.
Żeby nie było, że antyreklamę robię - dzielę się jedynie swoim doświadczeniem bo możliwe, że to tylko pojedyncze przypadki były. Pozdro

Co do FRshopa.... Nic nie mam do Nich bo sam swego czasu tam chyba połowę części jakie mam kupiłem i Stefana też lubię ale co do kół to nie polecam. Jak mi zaplatali moje pierwsze koła to z tygodnia do miesiąca się przeciągnęło ( fakt, sezon i pełno roboty w serwisach) ale koła złapały luzy na szprychach po miesiącu i pomimo obiecanego darmowego pierwszego naciągnięcia szprych (z racji tego, że koło dostosowuje się do ridera itd.) musiałem za to wybulić. Kumpel też nie był zadowolony z zaplatania kół tam.
Żeby nie było, że antyreklamę robię - dzielę się jedynie swoim doświadczeniem bo możliwe, że to tylko pojedyncze przypadki były. Pozdro

http://vincent222.pinkbike.com/
Zwiedziłem chyba wszystkie serwisy w łodzi i w każdym mi powiedzieli że koło 24" to nietypowy rozmiar i nie mają takich szprych
Tylko na piotrkowskiej mieli takie szprychy 30zł zaplatanie + 50 szprychy Dt i za 3 godzinki miałem przyjść po kółko.
koło zaplecione i ujeżdżane, zaranie się trzyma ale do centrowania tak czy tak oddam do dynamo albo do bikemi
Tylko na piotrkowskiej mieli takie szprychy 30zł zaplatanie + 50 szprychy Dt i za 3 godzinki miałem przyjść po kółko.
koło zaplecione i ujeżdżane, zaranie się trzyma ale do centrowania tak czy tak oddam do dynamo albo do bikemi
Ja bym zaproponował samemu się pobawić jest dostępna cała masa oprogramowania mierzącego długość szprych. Wiec dobranie długości to nie problem potem zostaje tylko kwestia szczerych chęci żeby zrobić to samemu.
polecam program SpokeMan
polecam program SpokeMan