[amor]duro,zmiana dolnych goleni.
-
- Kontakt:
[amor]duro,zmiana dolnych goleni.
Mam duro djd 2009, 130 skoku, i chciał bym zmienić dolne golenie ze zwykłej ośi na oś 20 ( sztywną ), mam tą śmieszną regulacje po prawej a z lewej mam taką śrubke na jebusa, rozm. 4,5, i pytanie, czy da rade tak zmienić, czy nie ?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: [amor]duro,zmiana dolnych goleni.
xcr i xcm mają 30 ; ), a mógł bym prosić o instrukcje jak zmienić te golenie, bo np nie wiem jak zrobić to z tą regulacją, tzn. jak to zmienić i wgl. nie ogarniam tego -,-
wykręcasz korki, wyciągasz sprężyny, odkęcasz śrubki na dole, ale nie do końca, pukasz w nie leciutko żeby tłumik wyszedł, wykręczasz do końca, ciągniesz za golenie górne i dolne. Masz w jednej łapie golenie dolne, w drugiej górne. Bierzesz nowe golenie i golenie górne, wsadzasz górne do dolnych, ustawiasz tłumiki, wkręcasz śrubki na dole, wkładasz sprężyny, nalewasz oleju, zakręcasz korki. Prościej się nie dało
W dziale "dla początkujących" masz przyklejony temat o serwisowaniu duro, ze zdjęciami i znajdziesz tam równie dokładny opis, a jeśli dalej nie skumasz, to masz jeszcze zdj.
W dziale "dla początkujących" masz przyklejony temat o serwisowaniu duro, ze zdjęciami i znajdziesz tam równie dokładny opis, a jeśli dalej nie skumasz, to masz jeszcze zdj.
-
- Kontakt:
a z tą regulacją smieszną to jak ? bo moge to odkręcic i wyciągnąć.
-
- Kontakt:
Dolną regulację mocno pociągasz, żeby wyskoczyła. Odkręcasz dolne śrubki lekko, pukasz młotkiem, odkręcasz do końca, zdejmujesz dolne lagiboogiel pisze:Prościej się nie dało

Pamiętaj o nasmarowaniu uszczelek np. wazeliną kosmetyczną

-
- Kontakt:
Ok dzieki ; >